Tencent, ett av Kinas største selskap, kjøpte aksjer i Spotify for 13,6 milliarder svenske kroner ved børsnotering.Selskapet gav frivillig alle stemmerettene til selskapets toppsjef, Daniel EK, og forpliktet seg til ikke å selge sine aksjer før i desember 2020.Nå øker Tencent i Spotify igjen, ifølge den amerikanske finansinspeksjonen, SEC.Tencent kjøpte ytterligere 428.000 aksjer i Spotify.Prisen er ikke kjent, men med utgangspunkt i mandagens sluttkurs tilsvarer aksjeposten en børsverdi på 540 millioner svenske kroner.Det betyr at den kinesiske kjempen eier 9,2 prosent av selskapet, og er den tredje største eieren etter medgründer Martin Lorentzon og forvalterkjempen Baille Gifford.Daniel Ek er på fjerdeplass etter å ha redusert sin eierandel over flere års tid.Tencent står bak Wechat, en av de forbruker-appene i Kina, og har senere blitt storeiere i tech-selskaper som Snap, Tesla, Wework og finske Supercell.