<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere SAS-direktør: - De har vokst for raskt på langdistanse

Tidligere SAS-direktør Vagn O. Sørensen (59), nå styreleder i Air Canada, følger konkurransen på langdistanse tett – også fra Norwegian.

Publisert 23. feb. 2019 kl. 07.28
Oppdatert 23. feb. 2019 klokken 07.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord

Vagn O. Sørensen forteller til DN at han har fulgt Norwegians finansielle problemer, og mener deres utvikling er delt i to:- én del som tjener penger i Europa og én som taper milliardbeløp på langdistanse. Han holder det åpent om begge deler vil lykkes.- Jeg konstaterer at Norwegian har vokst kraftig og forsøker delvis å tiltrekke forretningsreisende for å fylle flyene. Kundene vil fly sømløst via store knutepunkt og selskapet drar med seg de samme kostnadene som et tradisjonelt flyselskap har. Noen av fordelene i lavprismodellen blir borte, sier Sørensen til DN.- Det er vanskeligere å ha full kontroll på kostnadene, sier han:– Jeg tror modellen deres fungerer godt på flyruter i Europa, særlig til og fra Skandinavia. Det er krevende å tjene penger på langdistanse i et marked hvor varemerket er mindre og konkurransen fra globale aktører større. Jeg tror de har vokst for raskt på langdistanse og jeg er usikker på om det går rundt i dag.