Til topps på børsen etter Sveaas-bud

Etter 42 minutters handel peker pilene oppover på Oslo Børs.Hovedindeksen står i skrivende stund i 855,22, opp 0,3 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 452 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et blandet Wall Street i går og stort sett røde børser i Asia tidligere i dag.Investorene venter på nye signaler fra handelssamtalene mellom USA og Kina, men svak amerikansk detaljhandel har ikke hjulpet på stemningen.- De viktigste nyhetene har vært de utrolige og sjokkerende tallene fra USAs detaljhandel i desember. Mange analytikere sitter hoderystende tilbake, skriver direktør og seniorøkonom David de Garis i National Australia Bank ifølge CNBC i et kundenotat.Et lite oljeløftOljeprisene trekker noe opp fredag morgen.Brent-oljen stiger 0,4 prosent til 64,84 dollar fatet, som er opp fra rundt 63,60 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,3 prosent til 54,55 dollar fatet.Equinor stiger 0,5 prosent til 196,65 kroner etter å ha et gjort et lite, men ikke lønnsomt funn .Aker BP klatrer 0,1 prosent til 289,60 kroner, mens DNO er opp 0,7 prosent til 18,09 kroner, til tross for 40 prosent eierskap i tørr brønn .Ellers i oljeservice merker vi oss TGS, som trekker opp 1,7 prosent til 249 kroner etter at BlackRock har flagget over fem prosent eierandel.Questerre følger opp gårsdagens rally med å stige nye 9,0 prosent til 2,18 kroner.SalMar gjør et byksBlant tungvekterne merker vi oss at SalMar stiger 2,6 prosent til 442,20 kroner etter gårsdagens knalltall .Øvrige lakseaksjer trekker også noe opp.Eksempelvis stiger Lerøy Seafood 0,7 prosent til 68,88 kroner og Mowi 0,2 prosent til 196,85 kroner på nest høyest volum hittil.Kongsberg Gruppen fortsetter oppturen i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall , og avanserer nye 1,6 prosent til 126,20 kroner.Norwegian korrigerer noe opp etter gårsdagens smell , og letter 1,7 prosent til 101,40 kroner.Blant få tapere merker vi oss Norsk Hydro, som går tilbake 1,3 prosent til 33,70 kroner.Opp på Sveaas-budVinnerlisten toppes av NextGenTel, som stiger 16,9 prosent til 13,85 kroner etter at Christen Sveaas har lagt inn bud på selskapet .Oppgangen for selskapet som også har lagt frem kvartalstall i morges, tilsvarer omtrent budpremien på 18 prosent fra gårsdagens sluttkurs. Apptix står i pluss 5,3 prosent til 1,08 kroner, og fortsetter dermed rallyet i kjølvannet av Arne Blystads exit .Avance Gas spretter opp 7,3 prosent til 15,50 kroner etter at toppsjefen har kjøpt sine første aksjer .En rekke selskaper har lagt frem tall fredag, deriblant AF Gruppen som belønnes med 4,5 prosent oppgang til 150 kroner etter kraftig vekst og saftig utbytte .Duo faller etter tallTaperlisten toppes av kjendistunge Induct, som faller 17,3 prosent til 4,10 kroner på Merkur Market.Next Biometrics følger nærmest på minus 3,9 prosent til 9,60 kroner, mens Akva Group faller 3,0 prosent til 71,40 kroner etter kvartalstall .En annen tallfremlegger, Techstep, går tilbake 2,2 prosent til 3,50 kroner.Alle dagens kvartalstall her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også