To aksjetips fra DNB Markets

Analytiker Ole-Andreas Krohn i DNB Markets opererer med to kjøpsanbefalinger.

Resultatvarselet fra NRC Group ser ifølge analytiker Ole-Andreas Krohn i DNB Markets i første rekke ut til å påvirke tallene for 4. kvartal.Selskapet gjentar samtidig forventningene til omsetningen for 2019 og her ligger de også på linje med DNB Markets' estimater.«4. kvartal ser imidlertid ut til å bli svakere enn ventet, med en EBITDA guidet på -21 millioner kroner, etter samlede avsetninger og engangskostnader på 74 millioner kroner i forbindelse med virksomhet overtatt i Sverige», skriver Krohn i morgenrapporten.Dette impliserer at også ifølge analytikeren at underliggende EBITDA for kvartalet ekskludert disse kostnadene ligger i overkant av 20 millioner kroner under meglerhusets estimat.Kursen stengte torsdag på 63,60 kroner per aksje og DNB Markets har, før eventuelle justeringer etter gjennomgangen selskapet holder i morgentimene fredag, en kjøpsanbefaling med et kursmål på 81 kroner per aksje. I skrivende stund faller aksjen på Oslo Børs 0,94 prosent til 63 kroner.Les også: NRC Group sparker 90 ansatte Dramatikken utebleDramatikken var på den annen side for første gang på en stund fraværende ved fremleggelsen av kvartalstallene fra Borregaard, ifølge Krohn.«Tall på linje med forventningene i markedet, forsiktig nedjusterte utsikter innen et av virksomhetsområdene og utbytte i overkant av ventet ga en mer rolig mottagelse av rapporten enn sett tidligere», heter det i rapporten.Med en positiv kostnadsutvikling og selskapets nye prosjekter i Florida på vei mot break-even på kontantstrømmen, opprettholder DNB Markets en kjøpsanbefaling med et kursmål på 85 kroner per aksje.Kursen stengte torsdag på 74,80 kroner per aksje, og i skrivende stund er Borregaard opp 0,27 prosent til 75 kroner på Oslo Børs.


Les også