Traderne lar seg ikke skremme - laster opp med Norwegian

Torsdag morgen ble det kjent at Norwegian fikk et resultat etter skatt på minus 3.012 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot minus 713 millioner kroner i samme periode året før.Drivstoffkostnadene alene økte med 65 prosent i kvartalet, fra 2.075 millioner til 3.420 millioner kroner.Pengene renner utDriftsresultatet ble minus 3.593 millioner kroner, mot minus 1.027 millioner kroner året før. Driftsinntektene beløp seg til 9.657,8 millioner kroner, sammenlignet med 7.844 millioner kroner i 4. kvartal 2017.Kontantstrømmen fra driften var på minus 894 millioner kroner i kvartalet, mot minus 853 millioner kroner i samme periode året før. Selskapet gikk ut av året med likvider og tilsvarende på 1.922 millioner kroner, som var ned fra 4.040 millioner kroner på samme tid året før.Gårsdagens nyheter førte til at aksjen stupte 11,87 prosent mens den i dag faller ytterligere 2,53 prosent til 109,65 kroner.Laster opp med aksjerNorwegian er fortsatt en populær aksje blant Nordnets kunder. Siste uken i januar nettokjøpte Nordnets kunder Norwegian-aksjer for 107,5 millioner kroner, og dette ser ut til å fortsette inn i februar måned.I løpet av februars fem første handelsdager er det omsatt Norwegian-aksjer for 160 millioner kroner og det er nettokjøpt aksjer for 30 millioner kroner.Til tross for dårlige resultater under selskapets kvartalspresentasjon, der de viste til et tap på over tre milliarder kroner i 4. kvartal 2018, lar ikke Nordnets kunder seg skremme.Katta er ute av sekken- Nå som «katta er ute av sekken» tror jeg våre kunder ser på dette som en mulighet for å bli med på reisen Bjørn Kjos nå har igangsatt. Nå har de fått garantier fra DNB, Danske Bank og John Fredriksen på tre milliarder kroner, noe som selskapet selv mener er tilstrekkelig med kapital for å satse videre. At kapitalbehovet er dekket i kombinasjon med at de endrer den strategiske fra vekst til lønnsomhet, er en gledelig nyhet for aksjonærene, sier Mads Johannesen, Nordnets investeringsøkonom, til Hegnar.no.Denne uken ble det kjent at Norwegian utsetter leveringen på 16 nye, samt at de har solgt to fly for å spare kostnader. I tillegg til dette er det satt i gang en omfattende plan på å optimalisere rutenettet, selge fly og kutte ytterligere i driftskostnadene.- Vi ser nå tydelige tegn til at Bjørn Kjos mener alvor med sitt kostnadsbesparelsesprogram. Dette i kombinasjon med at selskapet vil spe på sin egenkapital etter emisjonen tror jeg gir kundene tryggheten til å eie aksjen, avslutter Johannesen.Les også: Sissener: De bør holde kjeft eller informere markedet bedre