Tre toppvalg fra Clarksons Platou Securities

En av aksjene har allerede steget 72 prosent hittil i 2019. Her er noen av triggerne, mener analytiker.

Resultatsesongen er i gang med full styrke på Oslo Børs. Tre av favorittene til Clarksons Platou finner vi i seismikksektoren, og har alle sluppet tall den siste tiden. Selskapene leverte kvartalstall, som enten var bedre eller innfridde analytikernes spådommer. Spesielt om man tar hensyn til selskapenes guiding og fremtidutsikter. - Vi liker fortsatt TGS, PGS og Spectrum og gjentar kjøpsanbefalingene, sier Tobias Eckbo til Hegnar.no.Sterke tall og utsikterTGS-Nopec sitt resultat etter skatt på 61,30 millioner dollar var omtrent som ventet, opp fra fra 54,98 millioner kroner året før. Clarksons Platou mener pen oppside koblet med begrenset risiko gjør dagens aksjekurs til et attraktivt inngangspunkt, ifølge siste oppdatering. Med et kursmål på 320 kroner er oppsiden fra fredagens sluttkurs på 25 prosent. Spectrum på sin side rapporterte EBIT i fjerde kvartal 2018 på 26 millioner dollar, 14 prosent over konsensus. En annen gulrot var nyheten om at selskapet vil øke utbytte fra 0,50 per aksje i 2018 til 1,50 kroner per aksje 2019. Spectrum kommuniserte samtidig positive utsikter og en tro på en akselererende og positiv utvikling i seismikkmarkedet for multi-client-undersøkelser. Analytikeren har et kursmål på 73 kroner, tilsvarende opp 43 prosent. PGS sine resultater overrasket på oppsiden, til tross for selskapets tidligere guiding i begynnelsen av januar. Underskuddet var mindre, og aksjen steg kraftig i kjølvannet av tallene. Clarksons har tro på at aksjen kan klatre til 30 kroner, opp drøye 49 prosent. Det til tross for at aksjen allerede i 2019 er opp 71 prosent. Fruktene fra oljeselskapene - Utviklingen i late sales tilsier at oljeselskapene har beveget seg fra å nesten utelukkende fokusere på eksisterende produksjon til nå i økende grad å åpne opp for nye muligheter i form av exploration, dvs. oljeselskapene viser seg fra en mer opportunistisk side, forklarer Eckbo. - Det samme budskapet kan leses fra flere av oljeselskapenes guidance om økt leteaktivitet i 2019 (f.eks. dobler BP exploration activity), sier han til Hegnar.no og legger til. - På dagens oljepris generer oljeselskapene massiv cashflow fra offshore-produksjon samtidig som produksjonsprofilene er avtagende om oljeselskapene ikke øker sine investeringer.Potensielle triggere - Totalt sett underbygger dette økt offshore-aktivitet fremover, og koblet med høy lisensaktivitet, bør seismikkselskapene stå først i køen for å dra nytte av denne oppsvingen - I første omgang er nærliggende triggere ytterligere datapunkter på høyere dagrater, preliminær Q1-rapportering og en eventuelt høyere oljepris (for PGS vil selvfølgelig også en suksessfull refinansiering være en trigger for aksjen), mener Eckbo.


Les også