President Donald Trump talks with reporters on the South Lawn of the White House before departing for the American Farm Bureau Federation's 100th Annual Convention in New Orleans, Monday, Jan. 14, 2019, in Washington. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci

Trump senket oljeprisen - dette blir viktig i dag

Nordea Markets har flere høydepunkter på kalenderen tirsdag.

- Donald Trump angrep i går produksjonkutt fra OPEC og vil ha oljeprisen ned. Det klarte han og prisen falt umiddelbart 2 dollar/fat. Oljeprisen har styrket seg mer enn 20 prosent siden bunnen i desember, skriver Nordea Markets i sin morgenkommentar. Det er spesielt Saudi Arabia som er klar til å kutte produksjonen sin mer enn ventet som har understøttet oljeprisen, ifølge meglerhuset. Det norske kronen svekket seg 3 øre mot Euro i takt med oljeprisfallet og handler nå 9.775. Aksjemarkedet og rentene er litt lavere enn i går morges.Brent-oljen er i skrivende stund opp 0,02 prosent til 64,74 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen er ned 0,29 prosent til 55,28 dollar fatet. - Vi får tall for den amerikanske boligbyggingen i desember i dag. Det ventes at byggingen holdt seg på samme nivå som i november på 1.25 millioner nye boliger i året. Det er nær det høyeste nivå siden finanskrisen og speiler en fortsatt fin oppgang i den amerikanske økonomien, skriver meglerhuset. I tillegg kommer fasiten for amerikanske forbrukertilliten i februar. Konsensus venter at denne har steget fra 120,2 til 124,7 i tråd med bedringen i aksjemarkedet. Ellers holder Jerome Powell senere i dag sin halvårlige tale for den amerikanske kongressen.- Fra forrige ukes FOMC referat vet vi at de kvantitative innstramminger mest sannsynlig slutter i 2019 og at det er større sannsynlighet for en rentehevning enn et rentekutt. Fed har valgt en tålmodig fremgangsmetode for å unngå samme markedsuro som vi fikk i fjor høst der banken hevet rentene tross markedsuro. Markedet vil følge nøye med på om det blir nye signaler rundt slutt-datoen for de kvantitative innstramminger, heter det i rapporten. Theresa May står også på talerstolen i kveld når hun taler i det britiske parlament om Brexit-forhandlingene.- Det var ventet at det skulle stemmes om avtalen igjen i morgen, men det er utsatt noen uker. Avstemmingen blir senest den 12. mars. Theresa May har forsøkt å få endringer i avtalen med EU, noe hun ikke har lykkes med. I mellomtiden har medlemmer fra de Konservative og Labour funnet sammen. De danner nå et nytt midtparti med ønske om en ny folkeavstemming, noe Jermey Corbyn også ser ut til å støtte.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også