Usikker på fortsettelsen - anbefaler «selg»

DNB Markets om AF Gruppen.

Fredag legger AF Gruppen frem tall for 4. kvartal, og i den forbindelse har DNB Markets estimater som avviker marginalt fra konsensus i markedet.«Et viktig nøkkeltall blir EBIT-marginen. Denne har svekket seg med nesten 2,7 prosentpoeng fra slutten av 2016. Etter en lang periode med høyere marginer enn resten av sektoren, er den dermed på linje med det andre sammenlignbare aktører oppnår», skriver analytiker Ole-Andreas Krohn i en fersk oppdatering.En effekt av marginreduksjonen er ifølge analytikeren at høy omsetningsvekst fra 2016 til 2018 ikke har blitt reflektert i tilsvarende vekst i EPS.«En offensiv utbyttepolitikk har samtidig løftet utbyttene til et nivå hvor de overstiger EPS. Vi er usikre på hvor lenge det kan fortsette og med det vi tolker som en utbyttefokusert aksjonærbase, har vi en salgsanbefaling, med et kursmål på 104 kroner per aksje», skriver Krohn.AF Gruppen stiger i skrivende stund 1,43 prosent på Oslo Børs til 142 kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker