Vil holde gigantkontrakter unna gubbevelder

Equinor er lei av tomme kvinneløfter.

Børs

Juridisk direktør i Equinor, Hans Henrik Klouman, varsler strengere krav om kjønnsbalanse i advokatfirmaenes partnerskap når energikjempen skal forhandle nye rammeavtaler i år, skriver Dagens Næringsliv.- Partnerne må gå fra ord til handling. Fasiten viser at de ikke har fått det til. De må tåle å ta negativ verdiskaping på kort sikt for å oppnå mer bærekraftige modeller, sier han til avisen.- Vi vil være langt tydeligere på hva det innebærer at vi fokuserer på mangfold i innkjøpsprosessen, sier Klouman, som ikke vil tallfeste hvor mye Equinor bruker på eksterne advokattjenester, men selskapet er en av landets største innkjøpere av juridiske tjenester.Klouman skisserer ifølge avisen nå en ny fremgangsmåte i anbudsrunden.- Jeg kommer ikke til å lete etter et advokatfirma, jeg kommer til å lete etter kvinnelige partnere med spesialkompetanse og kapasitet. Deretter vil jeg se på hvor mange dyktige kvinner som er på teamene deres.

equinor