XXL vil kutte lageret med 300 millioner

- Vi har ambisjoner om å fortsette å redusere lageret, sier finansdirektør.

XXL har ambisjon om å redusere selskapets lagerbeholdning tilsvarende 250-300 millioner kroner i 2019, ifølge TDN Direkt.- Vi har ambisjoner om å fortsette å redusere lageret fremover, sier finansdirektør Stein Alexander Eriksenselskapets under kvartalspresentasjonen. XXL gikk på en en real smell i fjerde kvartal 2018 og fikk et resultat etter skatt på 44 millioner kroner, mot 234 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,32 kroner, mot 1,69 kroner ved samme korsvei i fjor.Ifølge nyhetsbyrået vil XXL redusere forhåndsbestillingene fra leverandørene til selskapet for sesongene, samt at de har fått på plass avtaler der leverandørene deler mer av risikoen, hvor XXL tidligere tok hele risikoen, mens de nå tar 70-80 prosent.Knyttet til markedsforholdene sier konstituert konsernsjef Tolle Grøterud at det ikke har vært noen store endringer i det siste.