Ytterligere fremgang i handelskrigen sender rentene nordover

USA og Kina går bort fra fristen 1. mars om å komme til enighet i handelskrigen. Dermed blir det ikke et nytt tollhopp fra månedsskiftet.

Børs

Natt til mandag norsk tid offentliggjorde president Donald Trump at den fristen for å komme til en enighet i handelskrigen har blitt utsatt fra opprinnelige 1. mars.– Jeg er glad for å kunne meddele at USA har tatt store steg i handelssamtalen med Kina på viktige områder som opphavsrett, teknologioverføring, landbruk, tjenester og valuta. Som et resultat av dette vil jeg utsette økningen av tollsatser som var planlagt til 1. mars, skriver Trump på Twitter.Han sier det har vært en veldig god helg for de to landene, som forhandler for å unngå en opptrapping av handelskrigen. Trump sier han planlegger et toppmøte med Kinas president Xi Jinping i Florida dersom den gode fremdriften fortsetter.Utsettelsen medfører at tollsatsen på varer verdt 200 milliarder dollar ikke økes fra 10 til 25 prosent fra 1. mars.Dette slår ut både på de korte og lange amerikanske statsobligasjonene.2-åringen stiger 2,1 basispunker til 2,512 prosent.10-årignen legger på seg 2,3 basispunkter til 2,675 prosent.30-åringen yielder nå 3,035 prosent, opp 0,2 basispunkter.Differansen mellom 10- og 2-åringen er dermed 16,3 basispunkter.

handelskrig
Nyheter
Børs