4 x all-time low - doblingskandidat falt tilbake

Oslo Børs greide aldri å hente seg inn fredag, hvor pilen pekte ned fra start.Ved børsslutt står hovedindeksen i 863,70 ned 0,48 prosent.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.525 millioner kroner. Utviklingen skjer i kjølvannet av børsfall i USA, og røde Asia-børser fredag. Særlig Kina-børsene utmerket seg negativt etter svake handelstall .«Svakere global etterspørsel og handelskrigen legger en tydelig demper på aktiviteten i Kina, og både OECD og ECB nedreviderer økonomiske vekstanslag. Aksjemarkedet har så langt i år ristet av seg dårlige nyheter, men utviklingen denne uken bar preg av det motsatte. Globale aksjer utviklet seg ganske flatt, med en negativ vending mot slutten av uken», skriver Sigrid Wilter Slørstad i Nordea markets. Slørstad mener at uten en stabilisering i økonomiske data vil en videre oppgang i aksjemarkedet være utfordrende, og det er mer sannsynlig med mer sideveis utvikling og høyere volatilitet.Vraker oljeaksjer for 70 milliarder Regjeringen vil trekke seg ut av selskaper for å fjerne oljeprisrisiko , opplyste finansminister Siv Jensen fredag. Dette innebærer at selskaper som er klassifisert som oppstrømsselskaper av indeksleverandøren FTSE Russell, vil bli tatt ut av SPUs referanseindeks og investeringsunivers.Tiltaket vil bidra til redusere samlet risiko knyttet til denne type virksomhet i norsk økonomi.- Målet er å gjøre vår samlede formue mindre sårbar for et varig fall i oljeprisen. Da er det mer treffsikkert å selge selskapene som kun driver med leting og produksjon av olje og gass, enn å gå helt ut av en bredt sammensatt energisektor, sier finansminister Siv JensenSelskapene regjeringen legger opp til å ta ut av fondet omfattet ved utgangen av fjoråret 134 selskaper med en samlet markedsverdi på om lag 70 milliarder kroner. Nedtur i olje Oljeprisen har falt betydelig utover dagen.Brent-oljen er nå ned 3,1 prosent til 64,28 dollar fatet, ned nesten fra rundt 65,80 dollar ved stengetid torsdag. Den amerikanske lettoljen er ned 3,1 prosent til 54,88 dollar fatet. Jefferies bekymrer seg ifølge Reuters for trusselen fra USAs skiferoljeproduksjon, etter at ExxonMobil og Chevron annonserte store vekstplaner denne uken.- De store selskapene bringer skala, stabile investeringer og vitenskap, og kan gi en høyere vekstbane for Permian-bassenget - noe som igjen kan begrense oppsiden i oljeprisene, skriver banken.På Oslo Børs falt Aker BP ned 3,3 prosent til 292,00 kroner.Equinor svekket 2,4 prosent til 189,40 kroner, mens DNO er ned 1,2 prosent til 17,90 kroner.Topp og bunn Vinnerlisten toppes av Merkur Market-noterte Zenith Energy, opp 29,8 prosent til 0,29 kroner. Thin Film Electronics fulgte like bak med en opptur på 19,9 prosent til 0,43 kroner, mens 5th Planet Games steg 16,8 prosent til 1,15 kroner.EMGS-aksjen var også i godt driv og endte opp 11,0 prosent til 2,62 kroner. Tomra steg til ny all-time high sammen med Jæren Sparebank.I motsatt ende finner vi cowboy-aksjen WR Entertainment, som er notert på Merkur Market. Fredag svekket aksjen seg 9,9 prosent til 2,38 kroner. Eidesvik Offshore falt 6,92 prosent til 4,98 prosent, mens Techstep falt tilbake 6,6 prosent til 3,27 kroner.Webstep falt til ny all-time low etter et fall på 5,5 prosent til 23,90 kroner fredag. Også Arcus, Zalaris og Star Bulk Carriers noterte seg med ny bunn-notering fredag. Meglerhus: - Forferdelig marked Tall fra Kina fredag viste blant annet at tørrlastimporten falt på månedsbasis i februar.Jernmalmimporten var uendret til om lag 2,9 millioner tonn pr dag, samtidig som soyabønne- og kullimporten var ned henholdsvis 40 og 47 prosent. Den svake soyaimporten skyldes usikkerhet rundt handelsforhold til USA, samt flat etterspørsel etter soyamel, ifølge Reuters. Ifølge TDN Direkt mener Pareto Securities at tørrlastimporten var skuffende, og at dette forklarer noe av den svært svake utviklingen i tørrbulkmarkedet i februar. Meglerhuset mener at utsiktene for capesize-markedet ser forferdelig ut for øyeblikket og venter at tørrbulkaksjer vil være i fritt fall inntil en får mer visibilitet. Golden Ocean endte ned 1,0 prosent til 41,52 kroner. Questerre steg til værs (29,0 prosent) torsdag og er av blant annet Pareto Securities lansert som en fristende doblignskandidat. Pareto mener aksjen kan doble seg. Og Sparebank 1 Markets mener den potensielle oppsiden er spektakulær.Aksjen falt tilbake 4,3 prosent fredag til 2,47 kroner. Tungvekterne Det var blandet stemning blant de mest omsatte aksjene fredag.Bortsett fra den ovennevnte nedturen i olje, falt Norsk Hydro 2,8 prosent og Yara 1,7 prosent.Storebrand svekket seg 1,1 prosent, mens seismikkduoen PGS og TGS falt 6,0 og 2,9 prosent.Mowi steg 1,6 prosent, Telenor klatret 1,4 og SalMar klatret 3,1 prosent.