ABG Sundal Collier høyner i banker

Meglerhus tror det er mer å gå på.

Førstkommende torsdag avholder Norges Bank et nytt rentemøte.Samtlige økonomer i en rundspørring gjort av TDN Direkt venter at styringsrenten her vil bli hevet med 25 basispunkter til 1,00 prosent.ABG Sundal Collier venter seg akkurat det samme.Meglerhuset venter så at bankene vil følge opp med å heve sine utlånsrenter, går det ifølge nyhetsbyrået frem av analyser datert i dag.Les også: Skråsikre på renteøkning - dette er usedvanlig usikkert - Slutt på 1-talletBankenes reaksjon vil komme i kjølvannet av den sterke oppgangen i pengemarkedsrenten (tre måneders NIBOR) den siste tiden.- NIBOR-oppgangen gjør at bankenes boliglånsøkning i september mer eller mindre er spist opp, og at bankene etter neste rentemøte igjen vil skyve byrden over på konsumentene, sa ABG Sundal Collier-analytiker Jan Erik Gjerland til Finansavisen i helgen.Han estimerte overfor avisen en økning av boliglånsrentene på 15-20 basispunkter fra større banker som DNB og Nordea, og på 20-25 basispunkter fra mindre sparebanker.- Gitt at renteøkningen kommer, har vi nok sett slutten av boliglånsrenter på 1-tallet for denne gangen, sa Gjerland.Analytikeren ser samtidig svært begrensede bevegelser på innskuddssiden, og jekker i sin analyse derfor opp estimatene for bankenes rentenetto, samt resultater per aksje.- Har mer å gå påFor DNB høyner Gjerland ifølge TDN Direkt resultatet per aksje med 2,0 og 3,0 prosent for hhv. 2019 og 2020. Kjøpsanbefalingen fastholdes og kursmålet høynes fra 167 til 172 kroner.I Sbanken jekkes kursmålet opp fra 90 til 93,50 kroner, mens det for Sparebank 1 SR-Bank heves fra 111 til 114 kroner. Kjøpsanbefalingen fastholdes ifølge nyhetsbyrået for begge.DNB stiger 1,3 prosent til 165,45 kroner på Oslo Børs mandag ettermiddag.Sbanken klatrer 0,4 prosent til 78,40 kroner, mens Sparebank 1 SR-Bank legger på seg 1,8 prosent til 96,90 kroner.Gjerland øyner dermed en oppside i DNB på 3-4 prosent fra dagens nivåer.Sbanken og Sparebank 1 SR-Bank har ifølge analytikeren hhv. 19-20 og 17-18 prosent mer å gå på.


Les også