Aker-analytiker: - Dette blir det viktigste nå

Aker Solutions i godt driv etter ny kontrakt.

Aker Solutions stiger på Oslo Børs tirsdag, og er hittil opp 4,0 prosent til 41,7 kroner.Det skjer etter at selskapet er tildelt en kontrakt for å støtte levering av et subsea-kompresjonssystem for Chevron Australias Jansz-lo-felt offshore Australia, opplyses det i en børsmelding.Den første service-ordren under kontrakten vil være for FEED-arbeid for kompresjonsstasjonen, som vil øke gassutvinningen fra feltet.- Estimert verdi av kontrakten de fikk i dag er på linje med det vi ventet, men det viktigste er potensialet for en stor kontrakt når feed-kontrakten er ferdig, sier analytiker Tommy Johannessen i Sparebank 1 Markets TDN Direkt.Johannessen i Sparebank estimerer verdien av dagens tildeling til å være over 500 millioner kroner, men dersom den utvikler seg til en full prosjekttildeling vil verdien kunne ligge over 6,5 milliarder kroner, skriver nyhetsbyrået. En endelig kontraktstildeling vil kunne skje i 2020, og vil dermed kunne representere den største kontraktstildelingen til Aker Solutions siden Kaombo-tildelingen i 2014, ifølge Johannessen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også