Analytiker: - Det er selvsagt uheldig

Hydro trekker noe ned tirsdag, etter nyheten om et cyber-angrep mot selskapet tirsdag morgen.

Publisert 19. mars 2019 kl. 14.54
Oppdatert 19. mars 2019 klokken 14.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord

Samtidig som det ble gjennomført et målrettet angrep på brukerdatabasen til Hydro, skal dataangriperne ha krevd løsepenger av Hydro, melder NRK.Aksjen var først ned nesten to prosent etter åpning, men har siden hentet seg inn. Analytiker Eivind Sars Veddeng tror ifølge TDN Direkt ikke angrepet gir grunn til særlig bekymring, med mindre det trekker ut i tid.- Jeg er ikke så veldig bekymret. Det er selvsagt uheldig, men de finansielle konsekvensene bør bli begrenset med mindre dette trekker ut i tid, sier Veddeng.Han trekker ifølge nyhetsbyrået frem at selskapet vil klare å produsere tilnærmet normalt selv uten datasystemene oppstrøms, mens nedstrøms for eksempel i ekstruderte løsninger kan det bli verre.- For ekstruderte løsninger med mer spesialiserte løsninger blir det krevende å vite hva de skal produsere eller hvem de skal produsere for uten datasystemene, sier han.- Men så lenge dette ikke trekker ut i ukesvis er jeg ikke så veldig bekymret, sier Veddeng, ifølge TDN Direkt.Norsk Hydro faller i skrivende stund 0,25 prosent til 35,74 kroner per aksje.