Analytiker spår kursoppgang – anbefaler kjøp

Investtech anbefaler kjøp av aksjer i Storebrand og egenkapitalbevis i SpareBank 1 BV.- Storebrand har steget over 17 prosent siden bunnen på 59,48 kroner medio desember. Kursen har brutt opp gjennom flere motstandsnivåer, og det ligger ikke lenger motstand over dagens kurs. Videre oppgang indikeres, og ved reaksjoner tilbake er det nå støtte ved flere nivåer, skriver Investtech.- Volumbalansen er positiv, det vil si at aksjen gjennomgående har vært mer omsatt på dager med kursoppgang enn på dager med nedgang. Dette anses å styrke aksjen. Den jevne oppgangen gjør også at RSI-verdien er høy, det vil si at momemtumet i aksjen er positiv, noe som indikerer økende optimisme blant investorene, slår analytikeren fast.Selskapets styreleder, Didrik Munch, nær doblet sin beholdning av Storebrand-aksjer da han kjøpte aksjer for over 800.000 kroner i slutten av februar. Storebrand er dermed også positiv på innsidehandler.- SpareBank 1 BV har brutt opp fra en stigende trendkanal, og samtidig utløst kjøpssignal etter brudd opp gjennom taket i en rektangelformasjon. Videre oppgang til 42,40 kroner eller mer signaliseres. Det ligger ikke motstand over dagens kursnivå, mens det ved reaksjoner tilbake er støtte i trendtaket, rundt 38,40 kroner, samt ved 37 kroner, skriver Investtech.- Det har ikke vært innsidehandler i verdipapiret siden et kjøp i september. SpareBank 1 BV er derfor nøytral på innsidehandler, men er teknisk positiv. Positivt momentum forsterker det positive trendbildet, avslutter analytikeren.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også