Andresen kjøpte aksjer for én milliard under børsuroen

Ivan Kverme

Ved inngangen til fjoråret hadde Ferd, Johan H. Andresens familieselskap, en verdijustert egenkapital på 32,2 milliarder kroner mens det ferske årsresultatet viser at verdiene falt til 31,4 milliarder kroner ved nyttår.- Dette er et helt «ok» resultat, gitt utviklingen på børsene i fjor, sier konsernsjef Morten Borge til DN.Utgangen av 2018 var som kjent en turbulent periode i aksjemarkedet. Mens mange finansaktører brukte tiden til å selge unna aksjer, brukte Ferd de siste ukene av 2018 til å investere i overkant av én milliard kroner i aksjemarkedet.- Vi hadde ventet en stund på at korreksjonen ville komme. Så gikk vi inn i selskaper vi har fulgt lenge og som vi mente ble handlet på attraktive nivåer. Det handlet i liten grad om å treffe bunn i aksjekursene, men å kjøpe på nivåer vi mener vil gi god avkastning på sikt. Det har gitt oss en betydelig posisjon i selskaper og bransjer vi har spesielt tro på fremover, sier Borge til DN.