Australsk milliardær slakter Equinors plan

Den australske milliardæren Andrew Forrest mener Equinors planer i Australbukta ikke er verdt risikoen.

Børs

Han er blitt styrtrik på gruvedrift. Likevel mener Andrew Forrest at Equinors boreplaner i Australbukta utgjør en helt annen trussel mot miljøet, skriver Dagens Næringsliv.- Dette er et av de rikeste marine miljøene i verden. Det er et massivt, uberørt økosystem. Der finner man enhver form for marint liv, inkludert de store pattedyrene. Å risikere det på noen måte, i et område som er klimatisk fiendtlig og vanskelig å bore i, er ikke verdt det, sier Forrest til avisen, og påpeker at kostnadene ved en eventuell ulykke vil være totalt umulige å måle.- Det er ikke nok for regjeringen å si at selskapet er uavhengig av oss. Hvis noe virkelig galt skjer, kollapser den såkalte uavhengigheten, sier han.Equinor-talsmann Erik Haaland sier til avisen at boreplanene har skapt uvanlig stort engasjement både lokalt og i sosiale medier, men han mener mange av motargumentene er svake.- Dette er heller ikke et uberørt område. Det er boret 13 brønner der tidligere, og det er mye skipstrafikk. Det har vært åpnet for petroleumsvirksomhet i mange år, sier Haaland til DN, og viser til at både ordførere og regjeringsrepresentanter ønsker selskapet velkommen.

equinor
australbukta
andrew forrest
Nyheter
Energi
Børs