Balder Viking. Foto: Viking Supply Ships

Betalte Sveaas-rederi milliardbeløp for tre skip – jakter sitt fjerde

Den kanadiske kystvakten har startet jakten etter nok et ankerhåndteringsfartøy med isbryteregenskaper.

Christen Sveaas’ offshorerederi Viking Supply Ships kunne i fjor hanke inn en gevinst på 274 millioner dollar, eller rundt 2,3 milliarder kroner, etter salget av tre ankerhåndteringsfartøy med isbryteregenskaper til den kanadiske kystvakten.Sveaas kan personlig cashe inn nær én milliard kroner på salget gjennom et suksesshonorar samt aksjeutbytte.Nå skal kanadierne være på jakt etter nok et isbryter-fartøy.Det skriver Seabrokers i en oppdatering.Ifølge skipsmeglerhuset har kanadiske myndigheter utstedt en såkalt «Request for Information» der de søker input fra den maritime industrien i forbindelse med et potensielt skipskjøp.Det nye skipet skal sammen med de tre tidligere Viking Supply-skipene erstatte kystvaktens eksisterende skip som er tatt ut av tjeneste for å gjennomgå vedlikehold.Industrien har frist til 16. april for å komme med tilbakemeldinger, opplyses det i en pressemelding.Det var fartøyene «Balder Viking», «Tor Viking» og «Vidar Viking» som forlot nordiske farvann for å konverteres til kystvaktfartøy i Canada.Etter det Hegnar.no forstår skal det ikke akkurat være flust av aktuelle skip for kanadierne å velge mellom, noe som betyr at den som har det riktige skipet sannsynligvis kan oppnå en pen pris ved et salg.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også