Bezos, Gates og Buffett troner på listen over de ultrarike

Amazon-eier Jeff Bezos er fortsatt verdens rikeste person, foran Microsoft-gründer Bill Gates og investor Warren Buffett, ifølge Forbes.

Bezos' formue har økt med 19 milliarder dollar siden Forbes la fram sin forrige liste for ett år siden. 55 år gamle Bezos er nå god for 131 milliarder dollar.Gates' formue har vokst med 6,5 milliarder dollar til 96,5 milliarder dollar i samme tidsrom.Buffet inntar tredjeplassen med en formue på 82,5 milliarder dollar, en nedgang på 1,5 milliarder dollar.Kylie JennerToppsjef Bernard Arnault i det franske luksusselskapet LVMH befester fjerdeplassen. Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg faller tre plasser, fra femte til åttende plass. Den mexicanske forretningsmannen Carlos Slim, Zara- og Inditex-grunnlegger Amancio Ortega fra Spania, og Oracles medgrunnlegger Larry Ellison, har rykket forbi Zuckerberg.Zuckerberg fikk som 23-åring tittel som den yngste milliardæren som har skapt sin egen formue, men han forbigås nå av 21 år gamle Kylie Jenner som tidenes yngste dollarmilliardær.Hun har skapt sin formue på sitt eget kosmetikkmerke.Trump rykker oppPresident Donald Trumps formue er anslått til 3,1 milliarder dollar, uendret fra i fjor. Trump rykker likevel opp 51 plasser på oversikten, fra 766. plass til 715. plass. 994 på fjorårets liste har fått sin anslåtte formue redusert og falt nedover på listen.Trump er ikke den rikeste folkevalgte politikeren i USA. Den tittelen går til J.B. Pritzker, en demokrat som overtok som guvernør i Illinois i januar. Pritzker er hotellkjeden Hyatts arving og har en anslått formue på 3,2 milliarder dollar.14 av de 20 rikeste på Forbes-listen kommer fra USA.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også