Richard Drew

Blandet i USA – Apple falt etter nye produkter

Dow Jones steg

Det var blandet stemning på Wall Street mandag etter at aksjene ikke klarte å finne en klar retning. Det skjer etter at nyheter om manglende bevis om at Trump hadde samarbeidet med russerne for å vinne valget, ble overskygget av resesjonsfrykt.Resesjonsfrykten inntraff forrige fredag og fortsatte i dag etter at rentekurven inverterte for første gang på over et tiår på fredag.En invertert rentekurve er en kurve der renter på langsiktig gjeld har falt under renten på kortsiktige papirer, og regnes som en treffsikker resesjonsindikator. På søndag kom det frem at Robert Muellers gransking av presidentkampanjen i 2016 ikke har funnet bevis for at Trumps medarbeidere konspirerte eller samarbeidet med russiske myndigheter for å påvirke presidentvalget.Mueller-etterforskningen frikjenner ikke presidenten for anklager om å ha hindret etterforskningen, men beviser heller ikke noen forbrytelse.- Dette kan være veldig bra for markedene, dersom det gjør at Trump klarer å fokusere på å få handelsavtalen med Kina ferdig, sier Jeff Kilburg i KKM Financial til CNBC. Det er forventet at USA og Kina vil signere en avtale i løpet av april. Forhåpninger om en avtale har bidratt til å løfte aksjemarkedene kraftig så langt i år. Dow Jones steg 0,06 prosent til 25.516,83 poeng.18 av de 30 aksjene i indeksen falt.Apple falt 1,21 prosent etter å ha presentert flere nye produkter og tjenester mandag. Blant annet ble det lansert et digitalt kredittkort og en abonnementstjeneste for aviser og magasiner.Flyprodusenten Boeing steg 2,29 prosent etter at selskapet meldte at amerikanske piloter tester en programvareoppdatering for 737 MAX-fly.Caterpillar klatret 1,24 prosent, mens Microsoft steg 0,52 prosent.På taperlisten finner vi blant annet Intel, som falt 0,90 prosent.ExxonMobil falt 0,68 prosent, mens Chevron falt 0,15 prosent.Nasdaq falt 0,07 prosent til 7.637,54 poeng.Blant FAANG-aksjene klatret Facebook 1,19 prosent, mens Amazon steg 0,54 prosent.Netflix la på seg 1,45 prosent etter at Apple lanserte sin egen strømmetjeneste for serier, filmer og dokumentarer. Alphabet (Google) falt 0,85 prosent.Tesla-aksjen endte ned 1,55 prosent.Innen cannabis klatret Tilray 0,92 prosent.S&P 500 endte ned 0,08 prosent til 2.798,36 poeng.Retail-selskapene Foot Locker og Macys steg henholdsvis 2,39 og 2,36 prosent.Texas Instruments falt 2,34 prosent.Så langt i år har den brede S&P 500-indeksen steget nærmere 12 prosent.VIX-indeksen falt 0,18 prosent til 16,45 poeng.Oljeprisene klatret mandag kveld. I skrivende stund er Brent-oljen opp 0,42 prosent til 67,24 dollar per fat, mens lettoljen er opp 0,20 prosent til 58,97 dollar per fat.Både den korte og de lange rentene falt. 2-åringen falt 17,9 basispunkter til 2,242 prosent.10-åringen og 30-åringen falt henholdsvis 3,7 og 1,1 basispunkter, og yielder nå 2,405 og 2,863 prosent.Gullprisen steg 0,76 prosent til 1.328,70 dollar per unse.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også