- Blir vanskelig å hente inn

Scottish Salmon Company ser høyere kostnader fremover.

Scottish Salmon Company oppnådde en vekst i ebit per kilo på 20 prosent i fjerde kvartal 2018 sammenlignet med samme periode året før, ifølge TDN Direkt.Selskapet ser høyere kostnader fremover som følge av nedleggelse av mindre anlegg og ny regnskapsmetodikk.- Vårt fokus er organisk vekst og utvikle områdene bedre. Vi skal oppnå veksten ved å stenge mindre anlegg og opprette større anlegg, på den måten får vi økt produktiviteten, sier adm. direktør Craig Anderson i Scottish Salmon på kvartalspresentasjonen tirsdag, ifølge nyhetstjenesten.Selskapet blir påvirket av en ny regnskapsmetodikk for beregning av dødelighet i 2019, som ventes å påvirke selskapet negativt med 0,23 pund i ebit per kilo på årsbasis.- 23 pence er mye, og det blir vanskelig å hente inn. 90 prosent av kapasiteten vår er nå på fileter, som vil hjelpe på marginen. I tillegg har vi en lavere kontraktsandel enn normalt, sier Anderson, ifølge nyhetsbyrået.Selskapet venter et slaktevolum på 31.500 tonn i 2019, og syv prosent vekst per generasjon. I 2018 var volumet rundt 29.900 tonn.