Blystad dumpet inkassoaksjer

Selger i Axactor

Investorfavoritten Axactor har fått hard medfart på børsen den siste tiden. Det siste året har aksjen falt over 25 prosent, og for den kjendistunge aksjonærlisten betyr dette mange millioner som har forduftet.Nå kan det se ut som om en av finanskjendisene reduserer posisjonen i inkassoselskapet kraftig.Ferske aksjonærlister viser at Arne Blystad-selskapet Songa Trading reduserte sin posisjon i Axactor med én million aksjer forrige uke. Dette betyr enten at Blystad har solgt aksjene, eller lånt de ut til shortsalg. Det er riktignok nærliggende å tro at Blystad solgte aksjene til John Fredriksen.Tirsdag forrige uke kom det nemlig en børsmelding om at Fredriksen-selskapet Geveran Trading hadde kjøpt én million aksjer i Axactor til kurs 18 kroner. Etter det Hegnar.no erfarer tyder alt på at disse aksjene ble kjøpt fra Blystad.Fredriksen måtte i så fall betale Blystad 18 millioner kroner for aksjene.Etter handelen er beholdningen til Blystads Songa Trading redusert fra to til én million aksjer, mens Fredriksen økte sin beholdning til 35.402.559 aksjer. I tillegg eier Fredriksen 13 millioner warrants som kan byttes i 13 millioner aksjer til kurs 32,50 kroner. Fredriksen er med det største eier i selskapet, etter å ha kjøpt seg kraftig opp det siste året.Tvenge småhandletI tillegg til Blystad og Fredriksen, er aksjonærlisten til Axactor spekket med kjendisinvestorer.På tredje plass er mangemilliardær Torstein Tvenge med 7.150.000 aksjer. Aksjonærlistene viser at han forrige uke kjøpte 50.000 aksjer i selskapet. Basert på snittkurser betalte han rundt 900.000 kroner for aksjene.En plass under Tvenge finner vi Andresen-familiens Ferd med 5.335.139 aksjer, mens Martin Mølsæter-fondet First Generator er på 12. plass med 1.695.000 aksjer.Axactor-sjef Endre Rangnes er heller ingen småaksjonær med sine til sammen 2,52 millioner aksjer. Disse aksjene er verdt rundt 50 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også