Boeing dro Dow Jones i rødt

Boeing faller kraftig for andre dag på rad, og trekker Dow Jones i rødt. S&P 500 og Nadaq endte i pluss.

Børs

De toneangivende børsene i New York, Nyse og Nasdaq, endte i pluss tirsdag. Den industritungen indeksen, Dow Jones, ble dratt i negativt territorium av kraftig fall i Boeing-aksjen.Blant dagens makrotall ble det kjent at konsumprisene i USA steg med 0,2 prosent i februar, noe som var på linje med estimatene. De lange rentene falt betydelig etter offentliggjøringen. Les mer her! Brexit-avtalen ble nok en gang nedstemt i underhuset med tresifret margin. Resultatet synes ikke å påvirket indeksene noe nevneverdig. Les mer her!  Dow Jones endte ned 0,38 prosent til 25.554,66 poeng20 av de 30 selskapene i indeksen steg.Til tross for at majoriteten av komponentene i indeksen steg, endte Dow Jones i minus. Flyprodusenten Boeing falt hele 6,13 prosent i andre handelsdag etter fly-krasjet i Etiopia. En rekke land og flyselskaper, inkludert Norge og Norwegian, offentliggjorde at de ville sette flytypen 737 Max 8 på bakken. Blant de som presterte best var helseforsikrings-giganten UnitedHealth, Apple og Home Depot. De steg 1,24, 1,12 og 0,89 prosent henholdsvis.Apple fortsetter dermed på gårsdagens oppgang etter at Bank of America oppgraderte aksjen og selskapet offentliggjorde dato for en lanseringspresentasjon. På mandag hevet Bank of America kursmålet til 210 dollar.S&P 500 steg til 2.791,63 poeng etter en oppgang på 0,30 prosent6 av de 10 mest omsatte seg.American Airlines, USAs største flyselskap og kunde av Boeing 737 Max 8, falt 3,54 prosent. Amerikanske luftfartsmyndigheter har ikke beordret at flytypen settes på bakken, men flere andre land har nektet flytypen i sitt luftrom.NASDAQ gikk mest og endte opp 0,44 prosent til 7.591,03 poeng7 av de 10 mest omsatte steg. Tesla falt hele 2,60 prosent til 282,85 dollar per aksje. Blant dagens nyheter rundt Tesla, reduserte Morgan Stanley kursmålet med 20 dollar til 260 dollar per aksje.Les mer her!  Alphabet, morselskapet til Google, endte opp 1,44 prosent, det til tross for at en mediegruppe kalte på australske myndigheter for å bryte opp selskapet Vinnerne og taperne.VIX indeksen, ofte referert til som fryktindeksen, falt  3,84 prosent til 13,78.Olje og gull Oljeprisen steg 0,09 prosent til 66,66 dollar.Gullprisen steg 0,66 prosent til 1301,80 dollar. 

wall street
Nyheter
Børs