Børsen stiger fra start - Nel viser vei

Pilene peker oppover fra start på Oslo Børs, selv om trenden har avtatt siden åpningsminuttene.Etter 40 minutters handel står hovedindeksen i 866,94, etter en oppgang på 0,19 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 466 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av bredt børsfall i USA i går og stigende Asia-børser .Oljeaksjer oppOljeprisen er også inne i positivt terreng. Brent-oljen stiger fredag morgen 0,8 prosent til 66,87 dollar fatet, som er opp fra rundt 66,25 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen stiger 0,8 prosent til 57,69 dollar fatet.Markedet henter støtte fra de OPEC-regisserte kuttene, og Saudi-Arabias uttalelser om at landet heller mot å forlenge kuttavtalen.På Oslo Børs klatrer Aker BP 1,2 prosent til 293,60 kroner.Equinor stiger 0,3 prosent til 192,85 kroner, mens DNO er opp 0,9 prosent til 18,36 kroner.Nel-rallyNel viser vei med en oppgang på 3,6 prosent til 5,50 kroner etter å ha signert en samarbeidsavtale med 13 selskaper i Sør-Korea om et hydrogenenerginettverk (HyNet).Utslagene blant de mest omsatte er relativt beskjedne - begge veier.BW Offshore utmerker seg positivt med en oppgang på 2,4 prosent til 39,90 kroner, mens Hexagon Composites legger på seg 2,4 prosent til 30,40 kroner.Carnegie-analytiker Mikkel Nyholt er bull på aksjen, og spår dobling i dagens utgave av Finansavisen.Magseis Fairfield fortsetter nedturen etter gårsdagens kvartalstall , og faller nye 12,6 prosent til 13,90 kroner.Golden Ocean faller 1,9 prosent til 42,24 kroner, mens B2Holding er ned nye 2,0 prosent til 13 kroner etter gårsdagens kvartalstall . Samtidig har Stenshagen Invest tatt et nytt jafs av selskapet.Telenor og DNB er ned hhv. 0,8 og 0,6 prosent.Rederi i tetBelships topper vinnerlisten etter at Børsklagenemnden i går påla Frode Teigen tilbudsplikt på syv kroner aksjen. Aksjen stiger 25,3 prosent til 5,70 kroner.Star Bulk følger nærmest på pluss 13,8 prosent til 47 øre.Polarcus følger opp gårsdagens oppgang med å stige nye 4,2 prosent etter at DNB Markets oppgraderte aksjen fra hold til kjøp.I andre enden finner vi Solstad Offshore, som fortsetter ned nye 7,8 prosent til 1,55 kroner etter gårsdagens kvartalstall .Nevnte Magseis Farifield er en av to aksjer som faller mer. Den andre er Aqualis, som også fortsetter den nedadgående trenden etter gårsdagens tall , så langt med 8,0 prosent fall til 4,03 kroner.Vi tar også med Havyard, som straffes med 6,1 prosent kursfall til 9,30 kroner etter å ha lagt frem tall sent i går kveld.