Børsene i Kina faller

Det er blandet stemning på de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan stiger Nikkei 0,16 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,02 prosent.Shanghai Composite i Kina er ned 0,95 prosent, og CSI 300 faller 0,39 prosent.Kinesiske aksjer svekkes etter nøkkeltall som viste at detaljhandelen var omtrent på linje med forventningene, mens industriproduksjonen endte opp noe svakere enn det som på forhånd var spådd.Ifølge Bloomberg News forsøker investorene nå å finne ut hvordan den kinesiske økonomien reagerer på stimulansene.- Dette kan være en påminnelse til alle om å ikke forvente at nøkkeltallene skal ha snudd totalt og allerede være på vei oppover. Veksten vil nok bedres i andre kvartal. Med flere lettelser bør vi kunne se vekstmomentum igjen, men det tar tid, sier sjefsøkonom for Kina i Bank of America Merrill Lynch, Helen Qiao, til Bloomberg.Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,08 prosent. Kospi i Sør-Korea er ned 0,01 prosent og Straits Times i Singapore faller 0,23 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,30 prosent.Wall StreetPilene pekte oppover for de toneangivende indeksene på Wall Steet onsdag. Dow Jones la på seg 0,58 prosent, og S&P 500 og Nasdaq Composite steg begge med 0,69 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at investorene nå ser etter mer risiko og gode amerikanske nøkkeltall.En handelsavtale mellom Kina og USA virker å komme nærmere og nærmere, og det kan se ut til at investorene overveier denne sannsynligheten som svært stor da appetitten for selskaper som er priset høyt på fremtidig inntjening, typisk teknologiselskapene, har blitt vesentlig større.