Børsene tar av i Kina

Investorene får belønning?

Børsene i Asia er i siget fredag.Kina viser vei, og large cap-indeksen CSI 300 stiger 3,4 prosent. Shanghai Composite legger på seg 2,7 prosent.Hang Seng i Hongkong klatrer én prosent.Ellers i Asia stiger Nikkei-indeksen i Japan 0,7 prosent til 21.185,30, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,5 prosent.Softbank er blant aksjene som viser vei.I Sør-Korea avanserer Kospi-indeksen 0,6 prosent, anført av kraftig oppgang for chip-produsenten SK Hynix.«Down under» er Sydney-børsen opp 0,1 prosent.Øyner fantastisk seierUtviklingen skjer i kjølvannet av gårsdagens opptur på Wall Street , som lot seg oppmuntre av fremgang i handelssamtalene mellom USA og Kina.Fremgangen gjelder ifølge amerikanske kilder også problemområder som tvungen teknologioverføring.USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin ankom Beijing torsdag.- Jeg tror vi til slutt vil bli belønnet med en avtale som begge parter vil proklamere...som en fantastisk seier. Det vi må huske på er at dette er en prosess. Uansett hva vi får ut av dette, er det fint å kunne si «OK, vi setter en strek under dette, så må vi se frem til alt det andre vi ikke har løst», sier sjeføkonom og analysesjef for Asia Rob Carnell til CNBC fredag.Samme kanal kan fortelle at representantene fra USA og Kina hadde en produktiv arbeidsmiddag i går, og at en full dag med samtaler fortsetter fredag.Japansk makrotrippelPå makrofronten viser tall fra Japans myndigheter at kjerneinflasjonen i Tokyo-området steg 1,1 prosent på årsbasis i mars, som ventet.Detaljhandelen i Japan steg 0,2 og 0,4 prosent på hhv. måneds- og årsbasis i februar, mot ventet 1,2 prosent oppgang på årsbasis, ifølge Direkt Makro.Foreløpige tall for Japans industriproduksjon viste på sin side 1,4 prosent oppgang fra januar til februar, men 1,0 prosent nedgang på årsbasis. Konsensus pekte ifølge Reuters mot 1,0 prosent oppgang på månedsbasis.Oversikten over Asia-børsene her.