Børsoppgang i Japan og Kina

Det er bred oppgang på børsene i Asia fredag morgen.I Japan stiger Nikkei 1,01 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,09 prosent.Shanghai Composite i Kina styrkes 1,01 prosent, og CSI 300 klatrer 1,16 prosent.I natt vedtok folkekongressen i Kina ifølge NTB en lov som slår fast at Kina må beskytte opphavsretten til utenlandske investorer , samt legger til rette for at kinesiske og utenlandske selskaper har mer like konkurransevilkår.- Loven er et klart signal til USA, men også Europa, om at Beijing tar steg for å åpne opp markedet sitt, sier ekspert Katja Drinhausen i China Institute Merics i Berlin.Torsdag ble det imidlertid kjent at det planlagte møtet mellom president Donald Trump og Xi Jinping blir utsatt. Møtet vil ifølge Bloomberg utsettes til slutten av april, noe som skal indikere at en bilateral avtale ikke kommer i havn denne måneden, skriver Bloomberg .Hang Seng i Hong Kong klatrer fredag 0,70 prosent. Kospi i Sør-Korea stiger 0,73 prosent, Straits Times i Singapore er opp 0,27 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia derimot faller 0,07 prosent.Lite utslag på Wall StreetDet var små utslag i de amerikanske indeksene torsdag. Dow Jones endte opp 0,03 prosent til 25.710,21 poeng, S&P 500 falt tilbake 0,09 prosent til 2.808,48 poeng, mens NASDAQ klatret 0,16 prosent til 7.630,91 poeng.Blant torsdagens nøkkeltall kom antall førstegangssøkende til ledighetstrygd (jobless claims) inn over forventningene. Ifølge Marketwatch var det 229.000 førstegangssøkende for uken som endte 9. mars, opp fra 223.000 uken før, og 4.000 over konsensus.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også