Børsraketter fortsetter til himmels

Publisert 6. mars 2019 kl. 11.47
Oppdatert 6. mars 2019 klokken 16.36
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 314 ord

Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 872,25 poeng, opp 0,19 prosent.Et fat Nordsjøolje omsettes for 65,68 dollar, opp 0,17 prosent.- Oljeterminer fortsetter å demonstrere volatil handel samtidig som markedet balanserer mellom Opec-ledede kutt og effekten av økte produksjonsnivåer i USA, sier råvareanalytiker i meglerhuset Phillip Futures, ifølge Reuters.Equinor stiger 0,36 prosent til 193,95 kroner.EMGSMandag kom meldingen om at EMGS har inngått en kontrakt med Equinor, med samme betingelser som beskrevet i intensjonsavtalen fra februar. Avtalen inneholder lisenser for Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen, samt prefunding av nye multiklientstudier i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på åtte millioner dollar, og EMGS forventer å bokføre syv millioner dollar i inntekt i løpet av første kvartal.Mandag hoppet EMGS-aksjen 33,79 prosent, tirsdag la den på seg 41,75 prosent mens den i dag omsettes for 3,14 kroner etter en oppgang på ytterligere 14,18 prosent.Philly ShipyardDet Røkke-dominerte skipsverftet Philly Shipyard fortsetter oppturen på Oslo Axess. For litt over en uke siden valgte Stig Myrseth å ta aksjen inn i sin anbefalte portefølje, og siden har aksjekursen skutt i været.- Det er verd å ha i mente at det fortsatt kan være tonnevis av oppside i aksjen om de makter å fylle opp ordreboken. Forrige gang den var full, stod kursen i 200, sa Myrseth om Philly Shipyard til Hegnar.no på mandag.Onsdag stiger aksjen ytterligere 28,18 prosent til 56,40 kroner. Subsea 7Subsea 7 har siden desember 2018 blitt tildelt tre engineeringstudie-kontrakter på prosjekter for Woodside. Hver kontrakt inneholder også en opsjon for Woodside til å gå videre til utførelsesfasen med en EPCI-kontrakt, fremgår det av en børsmelding. Med antakelse om endelig investeringsbeslutning på prosjektene vil de til sammen være lik en «major» kontraktstildeling for Subsea 7.Subsea 7 stiger 3,09 prosent til 106,80 kroner.NorwegianOnsdag 6. mars er siste frist for å kjøpe eller selge tegningsretter i Norwegian. Tegningsperioden for emisjonen avsluttes førstkommende fredag. Dersom du hverken selger tegningsrettene i dag eller benytter de innen fredag, vil de forfalle verdiløse.