- Boligprisene rundt 20 prosent overpriset i Oslo

Oddsen for en skarp nedtur i det norske boligmarkedet er lav, ifølge IMF.

I 2017 mente det internasjonale valutafondet (IMF) at det norske boligmarkedet var betydelig overpriset, med Oslo i tet med en verdsettelse 30 prosent over deres anslag.IMF mener nå at boligmarkedet er mindre overpriset enn tidligere og at oddsen for en skarp nedtur i det norske boligmarkedet er lav, skriver TDN Direkt.- Fra et makroperspektiv har lønnsveksten og boligprisveksten stabilisert seg. Vi ser en myk landing i boligprisene, og vi mener nå at boligprisene er rundt 20 prosent overpriset i Oslo og rundt 10 prosent nasjonalt, sier IMF-sjef for Norge, Jacques Miniane, på Eiendom Norge-konferansen torsdag.Videre mener økonomen ifølge nyhetsbyrået at Norge er i en helt unik posisjon og gjør det bedre enn resten av verden. - Norge har vært heldig så langt. Det globale fallet i veksten har ikke påvirket oljeprisen eller eksport av olje ennå. En annen god ting for Norge er den svake kronen. Etter at oljeprisen hentet seg inn i 2016 og 2017 steg kroneverdien av olje betydelig.- I tillegg har oljeinvesteringer globalt steget mye, som gagner et godt utviklet oljemarked i Norge. Videre har en svak norsk krone gjort at norske selskaper har blitt mer konkurransedyktig, fortsetter Miniane, ifølge TDN Direkt.Når man legger disse faktorene sammen, mener økonomen at det ser bra ut for Norge.