Bredt børsfall i Oslo

Stemningen surner.

Etter svak oppgang de første minuttene, har stemningen surnet på Oslo Børs.Hovedindeksen står i skrivende stund i 880,61, etter en nedgang på 0,91 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.512 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang i USA i går og små utslag i Asia før i dag.Toneangivende Europa-børser ser også rødt.Britiske FTSE 100 faller 0,9 prosent, tyske DAX 0,3 prosent og franske CAC 40 0,8 prosent.Oljeprisene ser rødtOljeprisene er på defensiven.Brent-oljen faller 1,1 prosent til 67,09 dollar fatet, og dermed ned fra rundt 68,30 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned én prosent til 59,38 dollar fatet.Uken sett under ett ligger oljeprisene likevel an til oppgang for tredje uke på rad, med støtte fra OPEC-kutt og USA-sanksjoner mot Iran og Venezuela.- En slags tvil har festet seg på tvers av energikomplekset. Markedsaktører venter på en bullish katalysator som kan trigge et avgjørende utbrudd til oppsiden. Den mest åpenbare kandidaten er en endelig handelsavtale mellom USA og Kina, skriver PVM-analytikere ifølge Reuters i et notat.På Oslo Børs faller Equinor 0,3 prosent til 194,55 kroner.Ellers i olje er Aker BP ned 1,1 prosent til 306,80 kroner og DNO 2,1 prosent til 19,01 kroner.Børsfallet er bredtDagens børsfall skjer på bred basis.Blant de 20 mest omsatte er det bare tre aksjer som stiger.Golden Ocean trekker opp 1,6 prosent til 45,20 kroner etter gårsdagens nedgang , mens Norwegian letter 2,7 prosent 49,30 kroner etter nedturen de siste dagene.REC Silicon spretter for øvrig opp 6,2 prosent til 70,7 øre.På den negative siden trekker Borr Drilling ned 4,3 prosent til 26,60 kroner, etter gårsdagens oppgang trigget av mulig riggkjøp i Brasil .Nel og TGS faller hhv. 2,9 prosent til 5,97 kroner og 2,1 prosent til 237,30 kroner.Sparebank 1 Markets har høynet kursmålet på Yara , som likevel faller 1,1 prosent til 364 kroner.Trio faller voldsomtTaperlisten toppes av Havyard, som tok markedet på sengen med en uventet smell på 100 millioner kroner .Selskapet kan nå være i brudd med lånebetingelsene, og aksjen straffes med et kursfall på 40,1 prosent til 5,20 kroner.Nesten like mye faller Merkur Market-noterte WR Entertainment, nærmere bestemt 38,3 prosent til 1,85 kroner etter at emisjon feilet .Targovax går tilbake 33,8 prosent til 7,42 kroner etter at selskapet har landet en emisjon på 74 millioner kroner.Drøye 10,5 millioner aksjer ble utstedt til kurs 7,00 kroner, noe som tilsvarte en rabatt på 37,5 prosent fra gårsdagens sluttkurs.Supplyrally fortsetterSom i går finner vi en rekke supplyrederier høyt på vinnerlisten.Forklaringen er at supplyrederne tjener penger igjen, og da i et særlig sterkt marked i Nordsjøen .- Det ser ut som et vendepunkt, sa analytiker Turner Holm i Clarksons Platou Securities til Hegnar.no i går.Solstad Offshore viser vei med en oppgang på 6,8 prosent til 1,78 kroner.Videre finner vi Havila Shipping på pluss 6,5 prosent til 3,30 kroner og Eidesvik Offshore på pluss 2,7 prosent til 5,70 kroner.Standard Drilling klatrer 3,9 prosent til 1,23 kroner.Clarksons-analytiker Turner Holm mener gårsdagens kontrakter kan være et vendepunkt, og at aksjen er priset altfor lavt.Aller mest stiger Merkur Market-duoen Black Sea Property og Sino Agro Food - opp hhv. 44,4 og 34,0 prosent.Vi tar også med at poLight stiger 12,5 prosent til 27 kroner.Disse bankene går eks utbytte

  • Skue Sparebank, 10 kroner.
  • Sparebanken 1 Nord-Norge, 4 kroner.
  • Sparebanken Vest, 2,3 kroner.
Torsdag gikk disse eks. utbytte:
  • Sparebanken Møre, 15,5 kroner.
  • Sparebanken 1 Ringerike-Hadeland, 10,6 kroner


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også