FILE - In this file photo dated Wednesday, June 27, 2018, Mark Carney the Governor of the Bank of England, during a press conference to deliver the Financial Stability Report at the Bank of England in the City of London. Carney all but confirmed Tuesday Sept. 4, 2018, to a committee of lawmakers, that he is to stay at the helm of the central bank for longer than the planned June 2019 departure, to help ensure Britain leaves the European Union as smoothly as possible. (AP Photo/Matt Dunham, FILE) Matt Dunham

Britisk rentedom klar

Bank of England holdt renten uendret.

Bank of England (BoE) holder sin viktigste styringsrente, base rate, uendret på 0,75 prosent.Dette var i tråd med forventningene, og beslutningen var enstemmig.Komitéen var også enstemmig i sin beslutning om å opprettholde kjøpene av selskapsobligasjoner og britiske statsobligasjoner.BoEs forrige renteendring var økningen med 25 punkter til 0,75 prosent 2. august 2018.DNB Markets skrev torsdag morgen at meglerhuset forventer en renteøkning i november.Må trolig stramme tilI sin oppdatering etter forrige rentemøte skrev BoE at banken har gått bort fra planene om flere renteøkninger, etter å ha kuttet kraftig i prognosene for BNP-veksten i 2019.I dag skriver BoE at det trolig er behov for en gradvis begrenset tilstramning, men at brexit kan gi utslag begge veier.Sentralbanken legger til at makrotallene siden forrige møte har vært blandet, men at den underliggende inflasjonen stort sett er på linje med prognosene.Pundet har styrket seg bittelitt i etterkant av BoEs oppdatering, og GBPUSD står i øyeblikket i 1,3136.Les mer her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også