Buffett om verdensøkonomien: - Ting har roet seg ned

Warren Buffett anerkjenner at verdensøkonomien har mistet noe styrke, men som alltid bekymrer ikke dette investorlegenden overhodet.

Warren Buffett, verdens mest kjente og inflytelsesrike investor, mener verdensøkonomien ser ut til å ha gått inn i en svakere fase.- Det ser ut som at veksttakten i økonomien har falt. Jeg vil si at det er i nærheten av noe man bør merke seg, men jeg vil ikke gå lengre enn det, sa Buffet til CNBC’s Becky Quick på The Gatehouse’s Hands Up for Success-lunsj i Grapevine, Texas.Onsdag kom Det amerikanske handelsdepartementet ut med tall for revidert BNP i 4. kvartal 2018. Amerikansk økonomi vokste 2,2 prosent i fjorårets siste kvartal, mot 2,6 prosent i det foregående estimatet.Nedrevideringen skyldes særlig lavere konsum, mindre offentlig forbruk og noe lavere investeringer.Amerikansk BNP steg dermed med 2,9 prosent i 2018, noe som er den sterkeste veksten siden 2015.Allikvel er det åpenbart bekymringsverdig at veksten avtar raskt. Titter man på yield-kurven priser rentemarkedet inn en resesjon fra 2020.Buffett, som har et meget avslappet forhold til markedsutviklingen for øvrig, har ingen planer om selge gode selskaper i tiden fremover.- Dette endrer ikke det vi gjør. Selv om det var flere varsellamper som blinket rødt, ville vi ha fortsatt og investert på samme måte som nå, sa Buffett til forsamlingen i Texas.Buffetts investeringsselskap, Berkshire Hathaway, har falt litt over én prosent på børsen i New York siden årsskiftet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også