Bull på sektor - oppgraderer gigantene

Aksjene til Visa og Mastercard stiger etter oppgradering fra Morgan Stanley.

Morgan Stanley oppgraderte kursmålet i Visa fra 150 til 162 dollar. Visa står nå i 154,24 dollar, og Morgan Stanley ser da en oppside på 5,3 prosent fra dagens nivåer.Overgangen fra kontanter og reisesjekker til elektroniske betalinger, økende muligheter fra europeiske reguleringer, "hyper-vekst" i mobilbetalinger og økende dominans i betalings-økosystemet, pekes på som årsakene til oppgraderingen, ifølge Marketwatch. Analytikeren virker å være positiv til segmentet, og økte kursmålet til Matercard fra 220 til 235 dollar samtidig. Mastercard står nå i 229,46 dollar. Det vil si at Morgan Stanley ser en oppgang på 2,4 prosent.De siste 12 månedene har Visa og Mastercard steget 25,8 prosent og 27,5 prosent, mot Dow Jones sin oppgang på 3,8 prosent på samme tid.Visa er for øvrig en komponent av Dow Jones, og er foreløpig opp 1,15 prosent til 154,24 dollar. Mastercard er opp 0,45 prosent til 229,46 dollar.


Les også