Da er handelen i gang på Wall Street

Publisert 15. mars 2019 kl. 14.41
Oppdatert 15. mars 2019 klokken 14.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
Åtte minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,33 prosent og står i 7.656,29 poeng, mens Dow Jones står i 25.726,23 poeng etter en oppgang på 0,06 prosent.MakroIndustriproduksjonen var opp 0,1 prosent på månedsbasis i februar, mot en nedgang på 0,6 prosent i januar. Konsensus pekte derimot en oppgang på 0,4 prosent, ifølge vår makrokalender. Kapasitetsutnyttelsen for industrien var i samme periode 78,2 prosent, uendret fra forrige måned. Det var i tråd med forventningene. Tall fra New York Federal Reserve viser at Empire Manufacturing-indeksen endte på 3,7 i mars, ned fra 8,8 i februar. Ifølge vår makrokalender var det ventet en indeks på 10 i mars. Empire Manufacturing er hver måned den første regionale undersøkelsen om forventningene til de amerikanske innkjøpssjefene. BrexitDenne uken har nyhetsbildet vært preget av Brexit og tre dager med avstemninger i Det britiske parlamentet. Politikerne endte til slutt med å be EU om en tre måneders utsettelse for å avgjøre veien videre. Dette utfallet var for øvrig ventet. En ny folkeavstemming kan, som mange har tatt til orde for, bli et mulig utfall, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.