Dansker selger unna tørrlastskip

Norden selger unna tørrlastkvartett. Strategien er å satse mer på innleie av skip for å lettere kunne tilpasse seg markedsendringer.

Det danske rederikonsernet Norden opplyser i en melding tirsdag at det har solgt unna fire tørrlastskip de siste par ukene.Salget er en del av strageien om å bli mer "asset light", og redusere den eide flåten til en mer håndterlig størrelse.Fartøyene som er solgt er to 2002-bygde Panamaxer, en supramax fra 2007 og en 2011-bygd Handysize. - Det er en integrert del av Nordens virksomhet å kjøpe og selge fartøy når de riktige mulighetene dukker opp, sier konsernsjef Jan Rindbo i Norden.- Samtidig er det en del av strategien vår å bli mer "asset light" ved å øke den delen av virksomheten som er basert på innleide fartøyer. Vi trenger smidighet og fleksibilitet for å være i stand til å raske tilpasse oss markeder i endring, og det får vi når vi leier fartøyer, sier han.Mindre enn 15 prosent av flåten Norden rådet over i 2018, var heleid. Etter salget av de fire tørrlastskipene, eier Norden 16,5 tørrlastskip og 24 produkttankere.Selv om det jobbes med å minske den eide flåten, understreker Rindbo at de vil fortsette å ha egne skip også fremover.


Les også