Dette bør du vite om dagens viktigste nøkkeltall

- Den amerikanske jobbrapporten Nonfarm Payrolls blir dagens viktigste nøkkeltall, slår Joachim Bernhardsen fast i fredagens rapport fra Nordea.Konsensus er 180.000 flere sysselsatte i februar.- Det er under nivået i januar på 304.000, men dette var også unormalt høyt. Trenden ligger på rundt 230.000 nye sysselsatte per måned. Uansett vil et tall på 180.000 være mer enn nok til å drive ledigheten ned, skriver Bernhardsen.Det sterke arbeidsmarkedet viser seg også i lønnstallene som er på vei oppover.Ifølge Nordea er konsensus en lønnsvekst på 0,3 prosent fra måned til måned, tilsvarende 3,3 prosent i årlig vekst.- På tross av et sterkt arbeidsmarked priser rentemarkedet at rentetoppen er nådd i USA. Det skyldes i stor grad endringen i kommunikasjonen fra Fed tidligere i år, om at de er tålmodige med videre normalisering av renten. Dette tallet alene er nok ikke nok for at Fed «mister tålmodigheten», men fortsetter det utover våren kan det bringe Fed tilbake i et modus for å heve renten videre, skriver Bernhardsen.Ettersom det er få svakhetstegn å spore i amerikansk økonomi venter Nordea et sterkt arbeidsmarked utover i 2019.