Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen. 

Publisert 29. mars 2019 kl. 07.53
Oppdatert 29. mars 2019 klokken 08.08
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 573 ord
Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,6 prosent, eller innenfor intervallet [0,4, 0,7] prosent. «Nye handelssamtaler mellom USA og Kina bidro til børsoppgang i Asia i natt. Det er naturlig å anta at dette vil smitte over på de europeiske børsene i dag. Hvorvidt en handelsavtale mellom USA og Kina kan endre forventningene til den global veksten gjenstår å se. Enn så lenge er de lange rentene fortsatt fallende, uten tilsvarende nedgang i de korte. Når det er sagt, uavhengig av underliggende markedsforhold, finnes det alltid selskaper av god kvalitet med vekstutsikter. Med andre ord, som investor er det viktig å kontinuerlig lete etter disse. Oljeprisen har også reagert opp fra gårsdagens nivåer», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 866,93 torsdag, etter en nedgang på 0,03 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.487 millioner kroner.Scatec Solar steg 4,7 prosent. Aksjen fortsatte dermed oppturen til ny rekord etter at 
DNB Markets onsdag tok opp dekning Hele børskommentaren her Hele USA-kommentaren her Hele Asia-kommentaren her
  ApptixAwilco DrillingBaltic Sea PropertiesEika BoligkredittFjordkraft HoldingHunter GroupIncus InvestorInsr Insurance GroupJæren SparebankKitronMPC Container ShipsNorwegian Finans HoldingProsafeQuesterreScatec SolarSeadrillTargetEveryOneTotens Sparebank
Oversikten her.
 • Norge (08:00), SSB: Detaljomsetningsindeksen, februar 2019
 • Norge (08:00), SSB: Varekonsumindeksen, februar 2019
 • Norge (08:00), SSB: Bilparken, 2018
 • Norge (08:00), SSB: Månedlig statsregnskap (tabellene 05588 og 07107) oppdateres i Statistikkbanken
 • Norge (08:00), SSB: Tabeller: Gjennomsnittlig arbeidstid for lønnstakere i statistikken Tilknytning til arbeid, utdanning og velferdsordninger.
 • Norge (08:00), SSB analyse: Innvandreres og norskfødte med innvandrerforeldres tillit til mennesker og politisk system
 • Norge (10:00): NAV, registrert ledighet i mars
 • Norge (10:00): Statens Pensjonsfond Utland, valutatransaksjoner for april
 • Japan: Arbeidsledighet, februar
 • Japan: Tokyo-KPI, mars
 • Japan: Industriproduksjon, februar
 • Japan: Detaljhandel, februar
 • Spania (09:00): BNP, 4. kvartal
 • Tyskland (09:55): Arbeidsledighet, februar
 • Storbritannia (10:30): Endelig BNP, 4. kvartal
 • EMU (11:00): KPI, mars
 • Italia (11:00): KPI, mars
 • USA (13:30): Personlige inntekter, februar
 • USA (13:30): Personlig forbruk, februar
 • USA (15:00): Nyboligsalg, februar
 • USA (15:00): Michigan konsumsentiment, mars
 • Baker Hughes ukentlige riggtelling, kl. 18:00 norsk tid.
 med kjøpsanbefaling og kursmål 100 kroner. På det høyeste torsdag ble aksjen omsatt for 88,90 kroner - ny intradag all-time high.Bouvet steg 0,8 prosent til 266 kroner, som er den høyeste sluttnoteringen noensinne. Aksjen ble omsatt for 268 kroner på det høyeste i dagens handel - ny intradag all-time high.Verre gikk det for Next Biometrics, som nådde ny all-time low på 8,35 kroner. Aksjen endte ned 0,1 prosent til 8,57 kroner.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen opp 0,18 prosent til 67,94 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,30 prosent til 59,48 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 66,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.USAPilene pekte oppover for de toneangivende indeksene i USA torsdag. Dow Jones la på seg 0,36 prosent, og S&P 500 og Nasdaq steg henholdsvis 0,36 og 0,34 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at partene i handelskonflikten initierte nye samtaler torsdag.Kineserne skal ha kommet med nye tilbud og flyttet seg noe hva gjelder overføring av teknologi og humankapital, melder Reuters.Finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer skal ha ankommet Beijing for ytterligere forhandlinger.- De vil komme til en enighet, det må de, sa Max Baucus, tidligere amerikansk ambassadør i Kina, til CNBC.AsiaBørsene i Asia er i siget fredag. Kina viser vei, og large cap-indeksen CSI 300 stiger 3,4 prosent. Shanghai Composite legger på seg 2,7 prosent. Hang Seng i Hongkong klatrer én prosent.Ellers i Asia stiger Nikkei-indeksen i Japan 0,7 prosent til 21.185,30, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,5 prosent.I Sør-Korea avanserer Kospi-indeksen 0,6 prosent, anført av kraftig oppgang for chip-produsenten SK Hynix.«Down under» er Sydney-børsen opp 0,1 prosent.Dette skjer i dagÅrsrapporter Internasjonalt skal flere selskaper legge frem tall, deriblant H&M. Makro, Norge Makro, utenlands Kilder: Oslo Børs, SSB, CNBC, TDN Direkt