Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag. Netfonds og analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1] prosent.«Det britiske Parlamentet stemte i går kveld, ned muligheten for å forlate EU uten en avtale, dvs. en såkalt «Hard Brexit». Dette var for øvrig ventet. Neste steg blir nå å be EU om utsettelse av den videre prosessen, kanskje frem til sommeren. Når det er sagt, en utsettelse må ovenfor EU være grunngitt, derfor kan det tenkes at det går mot en ny folkeavstemming, da med utgangspunkt i Theresa Mays fremforhandlede avtale. Mao. sannsynligheten for at britene forblir i EU har økt, slik vi ser det», skriver Berntsen i morgenrapporten.«De asiatiske børsene endte blandet i natt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Oljeprisen derimot, er ytterligere opp fra gårsdagens nivåer, noe som generelt sett, er positivt for Oslo Børs», fortsetter analysesjefen.AsiaDet er blandet stemning på de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan stiger Nikkei 0,16 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,02 prosent.Shanghai Composite i Kina er ned 0,95 prosent, og CSI 300 faller 0,39 prosent.Kinesiske aksjer svekkes etter nøkkeltall som viste at detaljhandelen var omtrent på linje med forventningene, mens industriproduksjonen endte opp noe svakere enn det som på forhånd var spådd.Ifølge Bloomberg News forsøker investorene nå å finne ut hvordan den kinesiske økonomien reagerer på stimulansene.- Dette kan være en påminnelse til alle om å ikke forvente at nøkkeltallene skal ha snudd totalt og allerede være på vei oppover. Veksten vil nok bedres i andre kvartal. Med flere lettelser bør vi kunne se vekstmomentum igjen, men det tar tid, sier sjefsøkonom for Kina i Bank of America Merrill Lynch, Helen Qiao, til Bloomberg.Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,08 prosent. Kospi i Sør-Korea er ned 0,01 prosent og Straits Times i Singapore faller 0,23 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,30 prosent.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,34 prosent til 67,78 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,21 prosent til 58,38 dollar fatet.Til sammenligning var Brent-oljen opp 0,88 prosent til 67,26 dollar fatet ved stengetid på Oslo Børs onsdag.Tekniske nivåer«OSEBX reagerer opp etter test av gulv i en hurtig stigende sekundærtrend innen en lang stigende trend. Indeks har gitt kjøpssignal etter brudd opp fra rektangelformasjon ved 854, med indikert målkurs 880. #OSEBX har støtte ved 867, 854, 840 og 828, og motstand ved 875 og 900», heter det fra Christiania Securities.

USAPilene pekte oppover for de toneangivende indeksene  på Wall Steet onsdag. Dow Jones la på seg 0,58 prosent, og S&P 500 og Nasdaq Composite steg begge med 0,69 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at investorene nå ser etter mer risiko og gode amerikanske nøkkeltall.En handelsavtale mellom Kina og USA virker å komme nærmere og nærmere, og det kan se ut til at investorene overveier denne sannsynligheten som svært stor da appetitten for selskaper som er priset høyt på fremtidig inntjening, typisk teknologiselskapene, har blitt vesentlig større.Les hele USA-kommentaren her. Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs klatret onsdag 0,87 prosent før den sluttet på 874 poeng. Det ble omsatt aksjer for nesten fire milliarder kroner.Store selskaper som Yara og Norsk Hydro la på seg henholdsvis 2,77 prosent og 2,59 prosent mens Telenor falt 0,06 prosent.Les hele børskommentaren her.Dette skjer i dag:Makro:Kina, Industriproduksjon, investeringer, detaljhandelTyskland: KPI, februar, kl. 08.00Frankrike: KPI, februar, kl. 08.45Sverige: Arbeidsledighet, februar, kl. 09.30USA: Importpriser, februar, kl. 13.30USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 13.30USA: Boligsalg, kl. 15.00Annet:SSB: Byggekostnadsindeks for rørleggerarbeid i kontor- og forretningsbygg, februar 2019, kl. 08.00SSB: Prisindeks for nye boliger, 4. kvartal 2018, kl. 08.00SSB: Godstransport på kysten, 4. kvartal 2018, kl. 08.00SSB: Helseregnskap, 2018, kl. 08.00SSB: Landbruksundersøkelsen, 2017, foreløpige tall, kl. 08.00Norge: Boligprodusentenes Forening, statistikk februar, kl. 10.00USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30Opecs månedsrapportArcus: KapitalmarkedsdagGC Rieber Shipping: ÅrsrapportStolt-Nielsen Limited: ÅrsrapportWestern Bulk Chartering: ÅrsrapportGrong Sparebank: Ordinær generalforsamlingLillestrøm Sparebank: Ordinær generalforsamlingResultat:Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
wall street
asia-børsene
Nyheter
Børs