Deutsche Bank og Commerzbank vurderer fusjon

De tyske storbankene Deutsche Bank og Commerzbank planlegger formelle samtaler om en mulig fusjon, erfarer den tyske avisa Die Welt.

Det kommer etter flere måneder med innledende forhandlinger.Regjeringen har oppmuntret de to Frankfurt-baserte bankene til å slå seg sammen for å danne en «nasjonal forkjemper» i finanssektoren, for å bli mer internasjonalt konkurransedyktig.Finansminister Olaf Scholz bekreftet forrige uke at det pågikk samtaler mellom bankene, og at regjeringen opptrer som en «rettferdig ledsager» i samtalene.Die Welt skriver at begge bankene er forventet å kunngjøre at samtalene tas videre inn i den neste fasen så tidlig som søndag.Det tyske nyhetsbyrået DPA melder også at bankene skal formalisere forhandlingene, og viser til anonyme kilder i bransjen.Kritikerne av den potensielle fusjonen påpeker at både Deutsche Bank og Commerzbank sliter etter finanskrisen, og ser at å kombinere to banker som sliter ikke nødvendigvis vil bety at resultatet blir suksessfullt.(©NTB)