DNB-analytiker: - Investorer tar profitt

Børs

DNB faller litt tilbake på Oslo Børs torsdag, og er i skrivende stund ned 0,4 prosent til 166,1 kroner.Det til tross for at Øystein Olsen og Norges bank som ventet hevet styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,00 prosent torsdag.Analytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier peker at dette skjer til tross for oppjusterte utsikter til høyere renteinntekter på kort sikt. Analytikeren tror ifølge TDN Direkt at investorer tar profitt i aksjen.- Vi hadde forventet at DNB skulle gått opp på en renteøkning, men DNB har vært veldig sterk de siste dagene, det har vært momentum i løpet av uken og det kan være folk tar ut litt profitt nå. Europeiske banker er også litt ned i dag, sier Gjerland. Han trekker frem fusjonsutsiktene mellom Deutche Bank og Commerzbank som en faktor for utviklingen i de europeiske bankaksjene, der optimismen for en fusjon har blitt vesentlig mer dempet de siste dagene, sier han til nyhetsbyrået. - I løpet av en dag eller noen dager regner jeg med at vi vil se renteøkninger for både bedrifts- og boliglån. Vi vil nok se en tøffere holdning fra bankene enn tidligere denne gangen. Man har sett at underliggende nibor har steget 0,25 prosentpoeng, mens bankene har økt renten et sted mellom 0 og 0,25 prosentpoeng. Men det vil bli vanskeligere å forhandle frem unntak denne gangen, sier han ifølge nyhetsbyrået.Analytikeren råder derfor investorer som ønsker eksponering innen bank, å investere i banker som er eksponert mot bedriftsmarkedet. 

dnb
rente
Nyheter
Børs