DNB Markets anbefaler Aker Solutions

Meglerhuset anbefaler kjøp.

Aker Solutions endte opp nesten 5 prosent på Oslo Børs tirsdag. Det skjedde etter at selskapet ble tildelt en kontrakt med Chevron knyttet til en subsealøsning for Jansz-lo-feltet utenfor Australia.Den første service-ordren under kontrakten vil være for FEED-arbeid for kompresjonsstasjonen, som vil øke gassutvinningen fra feltet.- Kursoppgangen så langt i år er fortsatt begrenset til rundt 6 prosent. Denne nye avtalen er etter vår syn positiv ettersom den innebærer at selskapet nå får tilgang til et marked hvor de gjennom de siste årene har hatt begrenset aktivitet, skriver DNB Markets i en kommentar. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 57 kroner per aksje. DNB Markets begrunner dette med blant annet potensial for flere kontrakter og utvidelser. - Vi venter i tillegg at arbeidet på kontrakten vil kunne starte umiddelbart og ser basert på erfaringene med tilsvarende avtaler i andre regioner potensial for en betydelig utvidelse av omfanget etter hvert som prosjektet utvikles. I en første omgang venter vi at den nå inngåtte avtalen vil ha en varighet på 12-18 måneder, utdyper meglerhuset.


Les også