DNB Markets nedjusterer sine spådommer for tørrbulkmarkedet

Meglerhus spår nå lavere spotrater i tørrbulkmarkedet de neste årene, men nevner en kjøpsanbefaling.

DNB Markets nedjusterer nå sine estimater for spotratene i tørrbulkmarkedet for årene 2019, 2020 og 2021, melder TDN Direkt. I snitt forventer meglerhuset spotrater på 16.700 dollar per dag i år, ned fra et tidligere estimat på 24.200 dollar per dag.For 2020 venter meglerhuset spotrater på 18.200 dollar per dag, ned fra 27.300 dollar per dag, mens de for 2021 venter spotrater på i snitt 17.200 dollar per dag, mot tidligere ventet 28.200 dollar per dag.DNB Markets trekker ifølge nyhetsbyrået frem at tørrbulkmarkedet den siste tiden har blitt preget av utfordringer knyttet til handelen mellom USA og Kina, en demningskatastrofe i Brasil som har påvirket aktivitetsnivået til Vale, samt usikkerheten rundt kulleksporten fra Australia til Kina. Samlet sett mener de at dette har lagt press på ratene.Meglerhuset anbefaler ifølge TDN Direkt nå kjøp av tørrbulk-aksjer til «depressed» priser på en innhenting av ratene fra driftskostnadsnivåer, ettersom de mener forstyrrelser vil presse flåteveksten innen tørrbulk ned til -0,4 prosent i 2019, som igjen vil dytte ratene opp innen årsslutt.DNB Markets nedjusterer kursmålet på Star Bulk Carriers fra 16,8 til 10,2 dollar per aksje, men opprettholder samtidig kjøpsanbefalingen på aksjen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker