DNB Markets venter kurshopp for Norsk Hydro

Meglerhuset ser oppside på 38 prosent.

Norsk Hydro opplyste tirsdag at selskapet har blitt enige med brasilianske myndigheter om å få en uavhengig tredjepartsvurdering av to allerede avgitte eksterne rapporter som har konkludert med at det er trygt å trappe opp igjen produksjonen ved Alunorte.Både miljødirektoratet SEMAS og University of Campina Grandev har tidligere konkludert med at Alunorte trygt kan gjenoppta normal produksjon.- Avtalen innebærer at dersom denne vurderingen støtter konklusjonene fra de tidligere rapportene er partene blitt enige om at produksjonen vil kunne gjenopptas. Et positivt moment her er at selskapet nå ser ut til å ha blitt enige med myndigheten om den videre fremdriften, skriver DNB Markets.Alunorte har fortsatt kun halv produkjson etter at Hydro i fjor ble pålagt å redusere produksjonen ved anlegget, som er verdens største aluminaraffineri. Det skjedde etter oversvømmelser og utslipp ved anlegget.- Vi venter at den nye vurderingen vil resultere i at anlegget igjen kan trappe opp produksjonen og at dette nå vil kunne skje noe raskere enn det som i dag ligger i konsensusforventningene. Vi venter en positiv reaksjon i aksjen ved åpning, utdyper meglerhuset. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 47 kroner pr aksje, tilsvarende en oppside på 38 prosent fra sluttkurs tirsdag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også