DNB-smellen: - En frykt for at det kommer noe

- Kan ikke utelukke at de har gjort noe.

DNB faller 3,7 prosent til 157,85 kroner på Oslo Børs mandag ettermiddag, på dagens suverent høyeste volum.Analytikere er ifølge TDN Direkt sikre på at det er YLEs Nordea-program som tynger aksjen.Den finske statskanalen vil i kveld sende et program om hvitvasking, og som berører Nordea.- Frykter noe kommer- At Nordea trekkes inn i hvitvaskingsanklager er nytt. DNB og Nordea har en joint venture sammen, og vi vet ikke om den er involvert, og dermed er det en frykt for at det kommer noe, sier Carnegie-analytiker Johan Ström.DNB-informasjonsdirektør Even Westerveld opplyser til nyhetsbyrået at DNB ikke har blitt kontaktet av YLE- At de ikke har blitt kontaktet av YLE høres jo bra ut. Men vi kan ikke utelukke at de har gjort noe likevel, sier Ström til TDN Direkt.Finland eller Baltikum?DNB har en filial i Finland. I Baltikum eier banken et joint venture (Luminor) sammen med Nordea og amerikanske Blackstone.- Hvis dette gjelder Nordea i Finland, tenker jeg linken til DNB er svakere. Det ville ha vært en lettelse for DNB. Men hvis det kommer frem at det gjelder Baltikum, er det en verre sak. Da kan det være i Luminor, eller det kan ha vært før 2016 i Nordeas egen baltiske virksomhet. Da blir spørsmålet om DNB har gjort det samme, sier analytiker Nils Christian Øyen i SpareBank 1 Markets.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også