- DNB undergraver konkurransen

Duvi Pensjon måtte ut med 280.000 kroner i gebyr for å flytte pensjonene til ansatte i Pizzabakeren.

- 280.000 kroner. Det er mer enn vi tar for å forvalte pensjonene i ett helt år for denne kunden, sier Asbjørn Erdal, daglig leder i Duvi Pensjon, til DN.Duvi landet en kontrakt hos Pizzabakeren, som har rundt 2.000 ansatte. Pizzabakeren er en franchisekjede, der hvert utsalg eies av en selvstendig næringsdrivende med et aksjeselskap som hver har rundt ti ansatte. For Duvi sto det om hele kontrakten, som ville røket dersom de enkelte bakeriene måtte bla opp for å bytte pensjonsleverandør.- Det er utilbørlig. DNB undergraver konkurransen, og bruker flyttegebyr for å låse inn bedriftskundene, sier Erdal til avisen.Kommunikasjonsrådgiver Cecilie Skjennald mener ifølge avisen at DNB følger regelverket med 1000 kroner per avtale i tillegg til 200 kroner per ansatt, med maks 5000 per avtale, beregnet etter de faktiske kostnadene.- Så vidt vi vet, har vi de laveste flyttekostnadene av de store aktørene, skriver kommunikasjonsrådgiver Cecilie Skjennald i DNB i en epost til DN.- Fraflytting av avtaler medfører betydelig arbeid for oss fra vi får oppsigelsen til avtalen flyttes til ny leverandør, skriver hun videre.