DNO-analytiker: - Dette er en ytterligere trigger

Pareto Securities ser fortsatt oppside.

DNO planlegger å bore eller delta i opptil 30 brønner i Kurdistan og Nordsjøen, skriver selskapet i årsrapporten for 2018. Selskapet prosjekterer totalt å bruke 650 millioner dollar i utviklings- og letekostnader.330 millioner dollar er på DNOs opprinnelige eiendeler, opp fra 193 millioner dollar i 2018. 315 millioner dollar er knyttet til Faroes eiendeler, opp fra 269 millioner dollar året før. Det er «spot on» med forventningene til Pareto Securities, som har et anslag på 652 millioner dollar. Les også: Denne styrelederen fikk 7,2 mill. i honorar- Dette skal likevel være positivt da det bekrefter DNOs attraktive FCF-utsikter, som vi anslår vil bli 380 millioner dollar (16 prosent FCF-avkastning) i 2019 til dagens oljepris, skriver analytiker Tom Erik Kristiansen. Pareto Securities har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 25 kroner, tilsvarende en oppside på rundt 31 prosent. - Kombinert med DNOs posisjon som det tredje største børsnoterte, uavhengige E&P-selskapet i Europa (kun bak Aker BP og Lundin) og vedvarende transformasjon til et mer diversifisert «OECD-Emerging Market-selskap», forventer vi at dette vil utløse en ytterligere trigger mot vårt kursmål, forklarer Kristiansen. Les også: DNO har fullført kjøp


Les også