Paul Kleiven

Doblingskandidat tok av på rød børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 867,83 torsdag, etter en nedgang på 0,68 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.746 millioner kroner.Wall Street fortsetter den nedadgående trenden fra start i dagens handel.På makrofronten kom både jobless claims og produktivitet utenfor jordbrukssektoren inn over forventning.Toneangivende Europa-børser så også rødt etter dagens rentemøte i Den europeiske sentralbanken (ECB).Britiske FTSE 100 falt 0,7 prosent, tyske DAX 0,6 prosent og franske CAC 40 0,4 prosent.Frykter for vekstenEurosonen sliter med veksten, og ECB reagerte torsdag med å utsette den første renteøkningen til tidligst neste år .Prognosene for 2019-veksten ble tatt kraftig ned , etter at OECD gjorde det samme i går.Samtidig lanserte ECB en ny runde med målrettet, langsiktig funding (TLTRO-III) for bankene.- Vår vurdering er fortsatt at risikoen heller til nedsiden, sa sentralbanksjef Mario Draghi ifølge Reuters på pressekonferansen i kjølvannet av rentemøtet.At risikoen heller til nedsiden henger ifølge ECB-sjefen sammen med vedvarende geopolitisk usikkerhet, trusselen fra proteksjonisme og sårbare, fremvoksende markeder.Draghi fortalte videre at ECB vurderer sannsynligheten for en resesjon som veldig lav.I tillegg til frykten for veksten misliker investorene at avklaringen rundt en handelsavtale mellom USA og Kina lar vente på seg.Oljeprisen roer segOljeprisene var markant opp tidligere i dag, men har mistet piffen utover ettermiddagen.Brent-oljen faller 0,3 prosent til 65,79 dollar fatet, men er likevel opp fra rundt 65,50 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,1 prosent til 56,28 dollar fatet.Goldman Sachs venter at OPEC vil stanse sine produksjonskutt om noen måneder.- Etter vårt syn er OPECs strategi å rebalansere markedet så raskt som mulig og stanse kuttene ved utgangen av juni for å øke produksjonen sammen med skiferoljeprodusentene i 2. halvår, skriver investeringsbanken i et notat, ifølge Reuters.Oljeprisene hemmes også av lagerbyggingen i USA, og en oljeproduksjon der som holder seg på rekordhøye nivåer.Questerre-rallyPå Oslo Børs falt Equinor 0,15 prosent til 194 kroner. Aker BP falt 0,1 prosent til 301,80 kroner, mens DNO endte ned 0,5 prosent til 18,12 kroner.Ellers i energisektoren merker vi oss at Questerre spratt opp hele 29,0 prosent til 2,58 kroner.Selskapet varslet i morges en endelig avtale med et større E&P-selskap om kjøp av alle deres eiendeler i Quebec.Pareto mener aksjen er en doblingskandidat, og Sparebank 1 Markets øyner også spektakulær oppside.I oljeservice for øvrig falt Subsea 1,3 prosent til 106,95 kroner.Vi tar også med BW Offshore på minus 2,8 prosent til 38,50 kroner og PGS på minus 3,0 prosent til 18 kroner.Fredriksen-fallBlant de mest omsatte merker vi oss at Norwegian gikk tilbake 5,0 prosent til 60,70 kroner dagen før tegningsperioden i emisjonen går ut.Den John Fredriksen-dominerte duoen Frontline og Golden Ocean utmerket seg negativt med nedganger på hhv. 4,8 prosent til 55,20 kroner og 3,0 prosent til 41,94 kroner.Sistnevnte falt etter at DNB Markets har kuttet kraftig i kursmålet, som følge av å ha nedjustert sine spådommer for tørrbulkmarkedet. I Flex LNG har toppsjef Øystein Kalleklev kjøpt flere aksjer , men aksjen endte ned 2,7 prosent til 107 kroner. Den gikk i dag eksklusive spleis.Sjømtaindeksen trakk ned 1,5 prosent, og Lerøy Seafood utmerket seg negativt med en nedgang på 2,4 prosent til 66,34 kroner. Mowi falt 1,2 prosent til 205,50 kroner.NRC Group falt 1,3 prosent til 59 kroner etter at Arctic Funds flagget en eierandel på 6,17 prosent.Multiconsult figurerer også nokså høyt på volumlisten, og steg 2,4 prosent til 60,80 kroner etter at Protector Forsikring har kjøpt seg opp .Schibsted A falt 1,3 prosent til 342,30 kroner på sin felles kapitalmarkedsdag med Adevinta. Paretos førsteinntrykk er ifølge TDN Direkt at de langsiktige ambisjonene fastholdes.Rødt etter rallyTaperlisten toppes av EMGS, som korrigerte ned 18,1 prosent til 2,36 kroner etter kraftig oppgang tidligere denne uken.Nærmest kom 5th Planet Games (tidligere Hugo Games), som endte i minus 14,4 prosent til 98,5 øre på Oslo Axess.Vi tar også med Element og Asetek, som trakk ned hhv. 11,9 prosent til 50,6 øre og 12,7 prosent til 33,95 kroner.Philly Shipyard gikk også tilbake etter frisk oppgang i det siste. Myrseth-favoritten falt 8,1 prosent til 47,80 kroner.I andre enden kom Incus Investor nærmest nevnte Questerre, med en oppgang på 12,9 prosent til 79 øre.Merkur Market-noterte og kjendistunge Induct la på seg 12,2 prosent til 6,00 kroner, mens Endúr spratt opp 9,6 prosent til 1,33 kroner etter at Tatomi Invest flagget kjøp av 19.775.000 aksjer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også