Edda Fonn på vei til New Zealand i ny drakt

Etter å ha betjent offshoremarkedet i 15 år, er Østensjø-skipet på vei til New Zealand for å ta fatt på nye oppdrag.

Østensjø Rederi i Haugesund inngikk i august i fjor en avtale om å selge det 2003-bygde konstruksjonsskipet Edda Fonn til New Zealands marine.- Edda Fonn har tjent selskapet vårt på en tilfredsstillende måte. Vi er likevel veldig fornøyd med salget, og det vil gi oss muligheten til å reinvestere i ny tonnasje, sier konsernsjef Kenneth Walland i Østensjø.150 skip skal ha blitt vurdert av New Zealands myndigheter før valget til slutt endte på Edda Fonn.Nå er fartøyet modifisert og klargjort for nye arbeidsoppgaver. De velkjente Østensjø-fargene er også byttet ut med klassik marinegrå.Dermed gjenstår det en tur på 12.105 nautiske mil før Edda Fonn når endedestinasjonen Auckland der skipet vil bli omdøpt til HMNZ Manawanui.Fartøyet vil på New Zealand bli brukt til militær- og kystvaktoppgaver, samt støtteoperasjoner i forbindelse med redningsoppdrag eller håndtering av naturkatastrofer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også