Ekornes-eieren med rekordstort obligasjonslån

Et planlagt milliardlån ble lagt på is da børsuroen herjet som verst i fjor høst. Nå er årets hittil største norske high yield-deal et faktum.

Møbelprodusenten Ekornes skulle etter planen hente rundt to milliarder kroner i fjor høst gjennom et obligasjonslån denominert i euro. Som følge av den kraftige børsuroen som herjet, ble imidlertid pengeinnhentingen utsatt til over nyttår.Nå er omsider lånet i boks og to milliarder friske, norske kroner kan benyttes til tilbakebetaling av et aksjonærlån i forbindelse med oppkjøpet i fjor, samt generelle selskapsformål.Årets hittil største deal i det norske high yield-markedet er dermed et faktum.Etter det Hegnar.no erfarer er det også det nest største high yield-lånet plassert i norske kroner noensinne. Lånet som er utstedt av Ekornes QM Holding bærer en kupongrente på 3 måneders NIBOR pluss et årlig rentepåslag på 7 prosent. Forfall er i oktober 2023.SpareBank 1 Markets, som sammen med SEB var såkalt joint lead manager, var først ute til å rapportere om dealen. DNB Markets var global coordinator i tillegg til joint lead manager. Bøkene ble lukket mandag ettermiddag. Det var i fjor høst at Ekornes ble kjøpt opp av det kinesiske møbelkonsernet Qumei Home Furnishings Group og investeringsselskapet Huatai Zijin Investment Co. SpareBank 1 Markets var finansiell rådgiver for kineserne i forbindelse med oppkjøpet som førte til at Ekornes ble tatt av børs. DNB Markets var også blant rådgiverne. SEB ga råd til Ekornes.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også